TIFF 2017 VOLUNTARI TIFF

Weekend la castel – jocuri, ateliere și spectacole pentru copii

Cum ajungi la Castelul Bánffy din Bonţida, chiar după poartă, pe stânga, înconjurat de copii, Nucu Pandrea, cel mai cunoscut cântăreț din frunză din România, îi învață cum se pliază frunza și cum se suflă în ea. A venit cu frunze de liliac culese în zori și cu frunze de păr – „pe astea am învățat eu să cânt”. Doar din frunză, cântă acum melodii populare, romanțe, jazz sau chiar opere clasice.

Alături, micii pompieri se asigură că nu arde nimic în jurul lor și sunt șanse mari să te ochească, dacă nu ești atent. Ceva mai încolo, se construiesc castele și fortărețe din... ce se găsește în jur. Urmează atelierele meșteșugărești, unde copiii confecționează opinci din piele, pictează animale din lut, dar și mici case tradiționale de lemn.

Încep să răsune și niște tobe – a început Art’sCool, școala de muzică aflată pentru a treia oară la TIFF. În scurt timp se găsesc și membrii pentru o trupă completă. Se apropie ora prânzului, trecem și pe la atelierul de gătit! Micii bucătari și bucătărese se înghesuie în jurul mesei, totul e pregătit, urmează să facă cremă de brânză cu verdețuri proaspete din ghiveci. E voie bună și la Standul Fun Science Time, unde Profesorul Trăznit și echipa lui fac experimente cu baloane colorate, bicarbonat și oțet, iar copiii sunt fascinați.

 

Dacă sunteți curioși ce alte ateliere, spectacole și năzdrăvănii se mai întâmplă la Bonțida, nu ratați cea de-a doua zi de Weekend la Castel!

Scrie un Comentariu

Despre Autor

Viorela Sfarlea