TIFF 2013 VOLUNTARI TIFF

TIFF – o necesitate. CLAUDIA SIRBULESCU

Să fii în Cluj în perioada TIFF-ului şi să nu reuşeşti să guşti din el decât pe alocuri, când vezi zeci, sute, mii de persoane care se pun pe drumuri să ajungă aici e, credeţi-mă, ceva ce nu mai vrei să se întâmple şi a doua oară... sau cel puțin așa îți spui.
Am fost în postura asta anul trecut: inițial  mă temeam că nu am cum să împac şi TIFF-ul şi sesiunea, aşa că treceam prin miezul festivalului şi mă desprindeam de el mult prea repede. La sfârşit mi-a părut rău, dar un soi de părere de rău care se amplifica pe măsură ce părerile entuziaste ale participanţilor aproape că înecau urmele festivalului în butoiul cu melancolie. Apoi am văzut ilustraţia absolut ingenioasă a TIFF-ului, semnată Matei Branea în revista TATAIA#5, unde logo-ul festivalului se personificase în două făpturi simpatice, prinse pe traseul Bucureşti-Cluj cu APERITIFF-ul în mână, grăbite, extaziate, încurcate parcă de propriul entuziasm.
Mi-am jurat că la următoarea ediţie o să mă implic mult mai mult şi o să las deoparte toate temerile și părerile preconcepute despre timp şi priorităţi. Ritmul festivalului le va şlefui oricum.


Anul acesta va fi cât se poate de diferit: voi fi voluntar blog TIFF iar aşteptările sunt pe măsură. Spun asta pentru că am crezut şi, cred în continuare, că durata de viaţă a unui text conceput aici se extinde pe măsură ce persoanele care i-au dat culoare revin an de an şi contribuie, implicit, la forţa crescândă a festivalului. Mai e puţin şi Clujul se va umple până la refuz de oameni frumoşi care împart experienţa unui festival de film autothton. Oameni care ştiu că simbioza perfectă dintre realitate şi ficţiune e cea care-i face să tresară atunci când devin martorii unor poveşti halucinante. Oameni printre care mă voi afla şi eu, din fericire.
TIFF-ul e partea aceea din mine care în restul anului trăieşte în exil. Cu alte cuvinte: o necesitate.

SALUT, sunt CLAUDIA SIRBULESCU și azi m-am mutat pe blog.tiff.ro.

2 Comentarii

  • [...] [...] Anul acesta va fi cât se poate de diferit: voi fi voluntar blog TIFF iar aşteptările sunt pe măsură. Spun asta pentru că am crezut şi, cred în continuare, că durata de viaţă a unui text conceput aici se extinde pe măsură ce persoanele care i-au dat culoare revin an de an şi contribuie, implicit, la forţa crescândă a festivalului. Mai e puţin şi Clujul se va umple până la refuz de oameni frumoşi care împart experienţa unui festival de film autothton. Oameni care ştiu că simbioza perfectă dintre realitate şi ficţiune e cea care-i face să tresară atunci când devin martorii unor poveşti halucinante. Oameni printre care mă voi afla şi eu, din fericire. TIFF-ul e partea aceea din mine care în restul anului trăieşte în exil. Cu alte cuvinte: o necesitate.  Citiţi restul articolului aici: TIFF- o necesitate [...]

Scrie un Comentariu

Despre Autor

Voluntari