TIFF 2017 VOLUNTARI TIFF

Petrecerea și frații bărboși schimbă orașul

Probabil ai auzit de bărboșii de la Beard Brothers, cei care au schimbat multe vieți până acum și își propun să schimbe mentalități prin implicarea activă în societate și care luptă împotriva stereotipurilor sociale și a discriminării de orice fel. Poate știi și că în fiecare an, una dintre proiecțiile TIFF este dedicată unui scop caritabil.

Anul acesta este vorba despre proiecția filmului Petrecerea, care va avea loc luni, pe 5 iunie, de la ora 21:45, la Casa de Cultură a Studenților, iar fondurile strânse în urma proiecției de anul acesta vor fi direcționate către campania Enough is Enough, inițiată de Beard Brothers, și vor fi investite în utilarea Secției de arși din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca.

De ce? Pentru că momentan în Cluj există doar 12 paturi în secția de arși din spital, iar 5 dintre aceste paturi sunt special pentru persoanele cu arsuri. Ei vor să strângă 30.000 de euro, bani suficienți pentru a echipa secția cu 2 aparate, dar și cu accesorii și pansamente necesare funcționării propice. Așadar e nevoie de tot sprijinul pentru ca acest scop să se îndeplinească.

Petrecerea, cel mai recent film regizat de Sally Potter, este o satiră la adresa elitei metropolitane britanice și a avut premiera în competiția Festivalului de la Berlin 2017. Dacă umorul britanic negru îți face cu ochiul, alătură-te scopului nobil și hai la proiecție.

Scrie un Comentariu

Despre Autor

Teodora Siboiu