VOLUNTARI TIFF

Patricia Hodajeu: „Renunță la lene, fii pozitiv, muncitor și devotat scopului tău!”

Scris de Maco

Patricia Hodajeu e a doua oară voluntar la TIFF. Iar povestea ei se repetă de cel puțin o sută de ori, în vreo 10 departamente. Și povestea ta îți are locul aici. Și poate primi un voucher la TIFF SHOP. Dragi voluntari, pentru rubrica dedicată voluntarilor de pe BLOGUL TIFF, în timpul festivalului, avem nevoie de susţinerea voastră. Va rog va rupeţi câteva minute zilnic, câte unul din fiecare departament (după curaj, talent sau trageţi la sorţi), trimiteţi un mail scurt şi simpatic despre activitatea din ziua respectivă un jurnal/ post pe blog. Trimiteţi textul, semnat cu nume complet, departament, alături de 1-5 poze bunicele (ideal landscape). Puteţi povesti cum v-a fost ziua, ce-aţi făcut, faze haioase, chestii care v-au emoţionat/ frapat/ enervat, prietenii noi, despre filme, concerte, evenimente, tot ce  trece prin cap. E vorba, așadar de un soi de JURNAL DE VOLUNTAR și toate textele ce respectă tema abia aşteaptă fie publicate.  De asemenea, puteţitrimite oricând poze şi filmuleţe făcute de voi, pe mail către [email protected]

Este primul meu an la TIFF ca voluntar și al doilea ca spectator, iar pasiunea mea pentru filme m-a adus aici.
Momentul în care am completat formularul de înscriere am fost foarte pesimistă deoarece scria la finalul acestuia ca sunt foarte mulți înscriși în fiecare an și nu corespund tuturor cererilor. Asta m-a descurajat și ,într-un fel ,mi-am și luat gândul de la posibilitatea de a deveni voluntar, resemnată parcă din start cu ideea.
Îmi amintesc că era o zi mohorâtă când am primit mail-ul de confirmare care începea cu „Felicitări!”, starea mea de spirit s-a schimbat instant, am dansat prin cameră și nu credeam că oportunitatea de a ajuta echipa TIFF poate reprezenta pentru mine o asemenea sursă de energie pozitivă.
„Promotion Department/ Daily Program” suna foarte bine și am vazut în asta o oportunitate de a învăța lucruri noi care să mă ajute și să completeze practic ceea ce învăț la facultate. Recunosc, însă, că atunci când am aflat că trebuie să încep treaba cu o săptămână înaintea Festivalului am fost puțin dezamăgită (apreciez oamenii care au citit acest lucru pe fața mea, căci a constituit un moment în care mi-am pus gândurile în ordine și am început să mă focusez pe ceea ce contează).
Task-urile de la promo sunt facile și nu constituie un efort major. Făcând parte din acest departament te poți bucura și de timp liber). O fază pe care nu o să uit este de atunci când lipeam afișe în ploaie de una singură. Acum, când mă gândesc, în mintea mea se conturează asemenea unei șcene dramatice de film, care mă amuză cumplit.
Un mare plus care mă îmbogățește spiritual este că am cunoscut faini și devotați, care fac sacrificii ca acest Festival să fie un succes. Acesta a fost primul lucru pe care l-am realizat și învățat la TIFF. Renunță la lene, fii pozitiv, muncitor și devotat scopului tău!
Nu în ultimul rând, posibilitatea de a vedea filme – MULTE FILME, care sunt de calitate. E mare satisfacția să le vezi știind că și tu constitui o mică parte din ceea le aduce în fața ta.

Scrie un Comentariu

Despre Autor

Maco