VOLUNTARI TIFF

La film în Republica lui Piersic

Scris de Flavia Dima

11273695_10206774566311333_1976677610_nContinuând pe urmele filmelor lui Daneliuc, azi am ajuns iată și la Cinema Florin Piersic, sau „fostul Republica”, cum îi se mai spune. După cum puteți observa și în poză, cineva aflase că sunt pe drum.

Vai, merci. Chiar nu era nevoie.

Ok, lăsând gluma la o parte, „Piersic” e cel mai mare cinematograf al Clujului, aflându-se pe primele locuri în România când vine vorba de detalii precum capacitatea sălii, echipamentul și condițiile. Fapt pentru care locul devine un furnicar nebun în timpul festivalului, atrăgând mii de oameni în fiecare zi. Armosfera e mult mai haotică decât la Arta cel liniștit, dar experiența de-a sta în foaierul plin, vag nerăbdător cu biletul în mână, este o parte integrală a farmecului TIFF.

Așa că iată, am putut urmări Senatorul Melcilor în unul din cele mai bune cinematografe din țară, savurând pe îndelete tragicomedia de proporții imense (la figurat) a unei Românii care face tranziția spre tranziție, cu efecte catastrofale asupra tuturor celor implicați. Poate chiar faptul că am urmărit acest film pe un ecran atât de mare m-a făcut să simt enormitatea problemelor pe care le ilustra. Who knows.

În orice caz, o super-felicit pe voluntara care nu-i lăsa pe oamenii întârziați să-și caute locul cu lumina de la mobil. E bine de știut că spot-ul de anul acesta chiar funcționează. Ne vedem la Bonțida!

Scrie un Comentariu

Despre Autor

Flavia Dima