TIFF 2014 VOLUNTARI TIFF

JURNAL DE VOLUNTAR: TIFF este o experiență desăvârșită!

VOLUNTARI TIFF 2013Daca ar trebui sa descriu TIFF-ul in 3 cuvinte mi-ar fi pur si simplu imposibil. Nu pentru ca nu ma ajuta vocabularul, ci pentru ca TIFF este o experienta desavarsita, o aventura complexa, acopera o paleta mult prea mare de culori, senzatii si trairi  incat sa-i poti atribui o singura semnificatie.

Fan TIFF am fost inca de la inceputuri, dar am ajuns sa iubesc cu adevarat festivalul, oamenii lui, Clujul (mai ales in prima saptamana din iunie) abia dupa ce am intrat in randurile voluntarilor.

Daca stau sa analizez la rece, anul meu se imparte in 3 perioade: febra TIFF (din ianuarie pana la TIFF), euforia TIFFica (cele 10 zile de festival) si depresia postTIFF, care in primele zile dupa festival e atat de apasatoare, incat totul devine gri (cam ca in filmul Corpse Bride, dar in lumea celor vii).

Ca voluntar TIFF simti si mai bine pulsul festivalului si traiesti fiecare experienta cu toate fibrele si simturile: descoperi lucruri despre tine, cunosti oameni, te distrezi si Contezi. As putea compara TIFFul cu filmul Amelie: colorat, viu, cu personaje faine, mereu optimist, cu o muzica superba - adica are de toate pentru toti.

TIFF-ul e un foc de artificii, orasul respira film, iar eu vibrez odata cu el. Cele 10 zile devin atemporale, scopul principal fiind “sa prinzi filmul X”, inarmat cu programul oficial al proiectiilor si un pix cu care sa-ti incercuiesti cu satisfactie tinta.

TIFF-ul e mama & tata, e tot ce te hraneste, TIFF te alinta, se joaca cu tine si te grabeste dimineata la urmatorul film.

TIFF-ul e drog, creeaza dependenta precum cafeaua de dimineata fara de care nu-ti poti incepe ziua in mod eficient; deci anul fara cele 10 zile de TIFF ar fi insuportabil!

TIFF-ul e o felie mare si rece de pepene verde intr-o zi torida de vara: te reseteaza si iti da energie!

TIFF-ul e panza pe care pictorii isi astern culorile, aici arta capata substanta, devine palpabila, de aici incepe formarea ta ca persoana.

TIFF-ul e un Facebook real, care nu se masoara in like-uri, ci in filme vizionate/rumegate/discutate cu tovarasii cinefili; te invata sa fii mai om, mai viu in lumea asta plina de virtual!

TIFF-ul e terapie curata: grijile si gandurile raman afara, la usile cinematografelor, iar voluntarii de acolo sunt atat de draguti incat sa le si debaraseze... astfel incat iesi de la film mai usor, mai liber; mintea se relaxeaza sau se concentreaza pe lucrurile cu adevarat importante (filme, oameni, experiente).

Poate suna a cliseu, dar cine n-a voluntarit macar o data in studentie… a fost student degeaba. Cine inca n-a facut-o pentru TIFF, mai are timp sa schimbe asta!

Bianca Manea - fost, actual si viitor voluntar TIFF.

Scrie un Comentariu

Despre Autor

Voluntari