TIFF 2014 VOLUNTARI TIFF

JURNAL DE VOLUNTAR: TIFF e magie

Scris de Voluntari

PATRICIA NISTORVoluntar la TIFF? Înseamnă că n-ai să te plictisești niciodată. Țin minte cum discutam cu patronii de baruri și îi convingeam să afișeze posterul, chiar dacă spuneau că doamna de pe afiș pare ‘prea tristă’. Ne făceam propria noastră logistică, împărțind zonele Clujului între noi și descoperind mereu locuri noi prin oraș. Până la final, deja ne jucam de-a experții: știam unde și cum se lipește cel mai eficient un poster și cum să le aranjăm estetic, interacționam cu cei mai receptivi oameni de pe stradă când împărțeam AperiTIFF. Apoi dădeam o fugă până la Arta, chiar dacă știam că mai prindem doar o jumătate de oră, dar de cele multe ori nimeream la niște filme geniale.

Acesta e sigur unul din multele motive care face voluntariatul la TIFF atractiv: libertatea de a transforma orice activitate în ceva distractiv.
Apoi mai e și sentimentul de a face parte dintr-o comunitate, alături de sutele de tricouri roșii care împânzesc Clujul în iunie. Și simți cu adevărat că aportul tău contează, din cauza că la TIFF există cultura de a aprecia cu adevărat voluntarii. Dar la sfârșitul zilei, te întrebi dacă nu e o fi de fapt ceva magie la mijloc, pentru că oamenii revin inevitabil an după an cu același entuziasm.

Pentru mine, TIFF e prima destinație: avionul de la Londra aterizează în 3 iunie dimineața și eu sper că până la prânz să-mi fi intrat deja pe deplin în rol!

Patricia Nistor, Voluntar TIFF.

Scrie un Comentariu

Despre Autor

Voluntari