VOLUNTARI TIFF

De ce TIFF? Noi întrebăm, voluntarii răspund

Scris de TIFF Blog

ALEXANDRA URSU, GEORGE-DANIEL RADU și HEDA STOICESCU s-au încumetat să ne scrie cîteva rânduri despre experiențele lor TIFFice de voluntari. Concurează, așadar, pentru un voucher la TIFF SHOP (CASA TIFF) în valoare de 100 de lei.

ALEXANDRA URSU

I know i'm a little late, dar m-a prins un film de Sion Sono in mrejele lui pana tarziu si abia acum am ajuns la laptop.In primul rand TIFF de 9 ani. TIFF pentru filme, pentru prieteni, pentru evenimente, pentru oameni interesanti intotdeauna, pentru party-uri, pentru vibratia orasului. TIFF a inceput ca o noutate si a devenit traditie.

In 9 ani de TIFF s-au strans atatea amintiri incat mi-a fost greu sa aleg doar una. Insa fiind voluntar la Tehnic - Subtitrari de la inceput, am decis sa povestesc una de departament: Anul 2010 a fost pentru mine anul coreean. Am nimerit pe tura, in repetate randuri, la filme coreene. Asta n-ar fi fost o problema in sine, mie chiar imi plac acestea, insa, partea amuzanta a fost ca nici unul din cele doua filme la care am nimerit nu avea subtitrare in engleza pe pelicula. Asa ca a trebuit sa pun subtitrarea in romana direct din coreeana. Va inchipuiti cata coreeana stiam eu la vremea aceea! :)) Totul a mers bine, pentru ca replicile se succedau intr-un mod destul de intuitiv, insa nu voi uita niciodata experienta aceea, care m-a invatat ce inseamna cu adevarat atentia si adaptabilitatea. De atunci, in fiecare an incerc sa vad macar un film coreean la TIFF. O zi frumoasa!

GEORGE DANIEL RADU

De ce TIFF? Pai, sa vedem... Suna foarte bine, e rost de distractie si invatare in acelasi timp. Ceea ce e super. Asta e un ideal in viata. Sa poti sa si inveti, sa te si distrezi in acelasi timp. A cata oara? Prima. Dar nu ultima, asta e clar. Dar momentan sa ne concentram pe anul asta. Ca va trebui sa TIFF cat pot eu de bine. Ma straduiesc. Ar trebui sa imi iasa, ca de obicei imi merg lucrurile cam cum imi propun. Pana acum sunt super incantat. Sper sa TIFF foarte bine anul asta, ca sa pot sa TIFF si la anu'. Oameni noi, multi, prieteni pe care inca nu i-am cunoscut, cam asta e o parte din distractie. Am un mic sfat pentru toti: zambetul sa fie pe buze in fiecare moment! Celor din departamentul meu le doresc sincronizare cat mai buna la subtitrat, si la cat mai multe filme cu subtitrare automata!

By the way, eu sunt un mic voluntar, pe nume George Daniel Radu, care vrea sa profite de fiecare moment din plin (fie el cu subtitrare automata sau manuala).

HEDA STOICESCU

TIFF-ul este genul de festival unde ti-ai dori sa participi concomitent la o multime de activitati. Oriunde intoarci capul gasesti un film interesant, o muzica buna, oameni efervescenti. TIFF-ul este genul de festival unde merita sa te implici ca voluntar. Lucrul in echipa, provocarile si buna-dispozitie sunt la ordinea zilei. Spectatorul de altadata, voluntarul de astazi, Hedda Stoicescu (echipa Cinema Star - CASA TIFF)

 

Scrie un Comentariu

Despre Autor

TIFF Blog