TIFF 2016 VOLUNTARI TIFF

Ce a însemnat primul voluntariat la TIFF pentru un om care e în Cluj abia de 9 luni

Scris de Voluntari

Prima chestie pe care mi-o amintesc (și nu glumesc) e Antonia. Tipa cu parul mov, super energică și dornica să facă chestii CONSTANT. Ne-am întalnit în prima dimineață (sâmbătă) în fața casei TIFF, ne pregăteam să plecăm la Bonțida. Vorbea în continuu :)) Al doilea lucru a fost atunci când Ioana S. m-a întrebat dacă's din sudul țării pentru că am zis cuvântul ''șefu''. Și asta m-a făcut să mă simt cumva ciudat :))

Apoi a început aventura: am cărat bănci, mese, le-am instalat, apoi le-am mutat că nu erau puse unde trebe'. Apoi am instalat corturi, le-am așezat și apoi le-am mutat și p-alea că nici alea nu erau puse bine. Alergat de colo-colo, am băut multă apă, am mâncat prea multe gogoși, am făcut insolație, caterincă cu tipa de la Vel Pitar, cărat gogoși, cărat scaune, pregătit pachete cu McD pentru câteva sute de copii și învățat cum se asamblează cutiile alea de Mc (pot să mă angajez lejer acum), mâncat cartofi reci după ce am terminat treaba,  m-am întins pe iarbă și am privit cerul vreo jumătate de oră (lucru pe care nu-l mai făcusem).

Am luat o cutie mare de carton, i-am dat două găuri pe post de ochi, i-am desenat un zâmbet mare și am scris pe ea '' I <3 #TIFF'' și așa am devenit eu pentru o seară Cutia TIFF. Le uram oamenilor ''Bun venit la proiecție'' și ''Vizionare plăcută''. Îi salutam, băteam palma cu ei, copii mă alergau și mă salutau ''Bunăăă cutieeee''. Iar eu era să pic pentru că nu vedeam pe unde naiba merg.
Mi se umplea inima de bucurie când vedeam prin găurelele alea cum oamenii ăia minunați zâmbesc după ce mă vedeau și vorbeam cu ei. A fost un sentiment genial și aș repeta experiența oricând. Mi s-a luat interviu. Eu n-aș fi luat interviu unei cutii retardate, dar na, fiecare cu treaba lui 🙂

Am făcut photobooooomb. Sigur mulți oameni m-au înjurat (sorry peeps). Am pus brățări oamenilor la un party, le uram fiecăruia în parte ''Bun venit la party'' și ''Distracție plăcută'' (plus un zâmbet bonus din partea casei) și a fost interesant să vezi cum asupra unora avea efect, cum li se lumina fața și li se schimba atitudinea, iar altii rămâneau de piatră.

Am văzut mulți regizori, actori, m-am certat cu colegii de la facultate pe baza filmelor și a regizorilor (dar asta e ceva normal la noi).

Am apucat să văd ''Legături Bolnăvicioase'' și ''Discordia''.

Aș mai fi vrut să văd și ''6.9'' dar paznicii s-au luat de mine.

Am menționat că am mâncat gogoși? A, și grătar la Bonțida care a fost super bun. Am întâlnit mulți oameni pe care îi știam de la TV sau de pe șcenă, printre care și actrița Diana Cavallioti cu care am și reușit să discut (și ăsta se declară a fi un vis împlinit!), am dormit puțin, am pus scaune în Unirii, mi-am uitat umbrela în Unirii dar mi-a fost recuperată (bine ca nu mi-ai uitat capul; thanks Ivona), am făcut pe gunoierul la Casino, am făcut cunoștiință cu mulți oameni, m-am străduit să găsesc soluții la orice problemă, situație. Am coordonat mașinile oficiale la gala de închidere și era să dea un taximetrist peste mine dar nu-i bai. Sunt vie, asta-i tot ce contează :))

Am dansat de mi-au sărit capacele când am avut ocazia, am râs, am glumit, am zâmbit, am descoperit o grămadă de oameni mișto cu personalități complexe și diferite, m-am enervat, m-am suparat, mi-a trecut, am dansat iar, am băut când am avut ocazia, am sărit, am fugit, dar am iubit fiecare secundă. Nu am să uit niciodată cum la party-ul final tot Shelter-ul a urlat:  VREM GOGOSI! nu mi-am dorit niciodată o gogoașă mai mult ca atunci.

Nu mă gândeam că o să fie atât de complex și interesant. M-am băgat la TIFF că zicea lumea că-i mișto și am zis ''haida, de ce nu! '' Cred că a fost una dintre cele mai bune decizii de până acum.

Am lucrat și am întâlnit oameni entuziaști, dornici să ajute, oameni cu idei și inițiativă. Sunt recunoscătoare pentru fiecare persoană întâlnită și fiecare vibe bun împărțit cu voi.

  • Thanks Ianka pentru *știi tu ce*
  • Thanks Timea că mi-ai completat dosarul de practică și că ai avut răbdare cu niște amărâți studenți din anul 1 care habar nu au pe ce planetă se află (momentan)
  • Thanks Ivona că m-ai trimis numa' în locuri mișto. Ești un om super fain. Keep it up!
  • Thanks Di pentru tot și nu uita ce ți-am spus în Shelter la final party. Promisiunea aia e lege.
  • Vă mulțumesc din suflet Di, Ivona, Timea și Ianka pentru efort, organizarea noastră, bătăi de cap, răbdare, petreceri, telefoane and everything you did. You did it fuckin' awesome. Sunteți o mână de oameni geniali care au făcut o treabă foarte bună! Conținuați  să faceți tot ce iubiți.

Mulțam TIFF că exiști. Ești maxim. Și o sa ne revedem. Momentan, ca voluntar. Și într-o zi, într-o altă ipostază. Di știe, dar nu va spune. It's our little secret.

Cu sinceritate, un om care a crescut într-o săptămână, cât nu a crescut într-un an.

Take care, guys! You really inspired me.

ANDRA SALAORU

Sorry for the long text.

I don't have a potato.

ps: https://www.youtube.com/watch?v=mMfxI3r_LyA (am auzit-o peste tot la Tiff)

P.S. Sorry for the long text.

1 Comentariu

Scrie un Comentariu

Despre Autor

Voluntari