TIFF 2012 VOLUNTARI TIFF

Cât cu TIFF io m-am hrănit/ Bine am voluntărit!

Scris de Voluntari

Ghid de intrat în posesia însemnelor de voluntar

  1. Se culege cu greu (vremea e de vină) fizicul de pe unde e și se poartă cu gentilețe spre locul întâlnirii. Varianta A: se pleacă din timp ca să se ajungă la ora precizată de coordonator. Varianta B: nu se pleacă din timp. Rezultatul e același: se ajunge la Cinema Florin Piersic într-o masă de oameni colorați și cu freze ciudate și vorbicioși și îmbrățișăcioși și hlizitori care se intersectează ca albinele în stup, numa un pic mai haotic.
  2. Se încearcă grațios tentative de evitare a cozii. Varianta A: se intră în zona de cafenea și se consumă cu aplomb cafea sau apă minerală, așteptând să se rărească stupul. Varianta B: se dă zgomotos din coate spre mesele unde șed ordonate badge-urile și panglicile. Varianta C: se iese din hol în ălalalt stup, la fumăcioșii de-afară. Rezultatul e același: toată lumea mort-copt participă la instructaj și abia apoi se iau însemnele de glorie.
  3. Se intră în sala de cinema cu chicoteli și strigături. Vine coordonatorul-șef de voluntari și side-kickul lui și directorul festivalului, Tudor Giurgiu. Se face liniște, se explică de către oficiali ce, cum, când, de ce, cui, în ce scop. Se glumește. Urmează întrebările. Varianta A: îl întrebi pe directorul festivalului „Când e filmu ăla pe care vreau să-l văd eu?” Varianta B: întrebi dacă mai sunt cursuri de instruire. Varianta C: întrebi dacă o să mai fie chefuri și unde. Varianta D: întrebi ce invitați interesanți ne recomandă directorul festivalului. Varianta D: nu întrebi nimic, dar te cotești și hlizești cu vecinul/ vecina. În atmosfera relaxată directorul festivalului întreabă cam câți dintre voluntari au sub 18 ani, după care se ia haios de cap. Se râde. Voluntarii peste 30 de ani râd și ei. Că-i relaxare și iaca e gata-gata să-nceapă! Dar rezultatul e același: trebuie stat și la instructajul PSI, altfel nu capeți însemnele! Partea bună e că anul ăsta și domnul de la Pompieri e mai relaxat decât anul trecut și scoate niște poante haioase.
  4. Se iese din sală și se formează grămadă haotică la badge-uri. Varianta A: vecinii de coadă urlă, aruncă în aer copiii prietenilor care au venit spre susținere și se înghiontesc. Varianta B: vecinii de coadă te lasă în față. Varianta C: vecinii de coadă sunt relaxați și haioși (deși nu te lasă în față). Rezultatul e același: capeți badge-ul și tricoul!! (Variantă adițională: schimbi tricoul cu alt voluntar, pentru conformitatea mărimilor). Ooooh yeah, baby!
  5. Se pleacă spre casă cu spatele drept, fluturând badge-urile ca flamura-n vânt și privind superior oamenii care n-au badge cu pamblică albastră sau tricou roșu.

Eu am avut și bonus: mi s-o vărsat crema de mâini în geantă ș-am prins și control între stații cu jandarmi. Da' s-o uitat la badge și o și zâmbit nenea controlorul! (Da' aveam și bilet! Că deh, e bu,n și a ticket a day not to keep the TIFF away!)

Laura Bucur, Voluntar Blog TIFF

Scrie un Comentariu

Despre Autor

Voluntari