TIFF PE BLOGURI

TIFF 2015, fime: Despre cupluri anapoda

Scris de TIFF Blog

Așa cum am spus, anul ăsta mi-am propus să văd toate filmele din competiție… cu un pic de părere de rău că, astfel ratez alte filme si evenimente din TIFF, dar așa e la festivalurile mari: niciodată nu poți vedea tot! Așadar, duminică două, ieri patru, azi tot patru, mai am încă două, cred, zilele viitoare și gata, ies din cinema Victoria spre restul festivalului, expoziții și alte evenimente!

În principiu, planul e să nu scriu de filmele din competiție fiindcă mi se pare că nu e treaba mea să le judec, ci a juriului, dar n-am putut să nu fac comparație între două cupluri (și filme) propuse din două colțuri diferite de lume: Iran (Melbourne) și Argentina (Incendiul).
În filmul iranian, amândoi sunt mai rezervați, mai ponderați în reacții și exprimare, chiar dacă, de fapt, toată situația e mai ieșită din comun și predispune, oarecat chiar la isterii. În Argentina, vorba regizorului, s-au strâns toate tipurile de neînțelegeri dintr-o relație, după care s-a ridicat – mult! – nivelul volumului.

CITESTE MAI DEPARTE PE BLOGUL RUXANDREI PREDESCU!

Scrie un Comentariu

Despre Autor

TIFF Blog