TIFF 2012 TIFF PE BLOGURI

Cine-i fan de festival/ E trist că e pe final…

Am intrat pe ultima sută de metri până la închiderea TIFF. Au mai rămas doar câteva ore în care putem profita de evenimentele festivalului, așa că îți prezentăm un rezumat al programului:

  • La gala de închidere publicul îi va întâlni pe Geraldine Chaplin, Mari Törőcsik şi Ion Caramitru, care vor fi premiați pentru întreaga carieră. Evenimentul are loc astăzi, de la ora 20.30, la Teatrul Național din Cluj. Tot atunci se va afla cine a câștigat Trofeul Transilvania.
  • La Cinema Florin Piersic, de la ora 18:15 vizionăm pelicula Ștefan Luchian (1981) în regia lui Nicolae Mărgineanu,  un film care l-a consacrat în rândul cinefililor pe Ion Caramitru. În urma peliculei actorul a fost premiat pentru acest rol la la Festivalul Naţional al Filmului de la Costineşti.
  • Seara, la Ursus Open Air rulează Hai să trăim împreună!/ Et si on vivait tous ensemble? (r. Stéphane Robelin, 2011), unde spectatorii o pot întâlni pe Geraldine Chaplin care va face o scurtă introducere. Filmul este o comedie drăguță care are în prim plan o gașcă de prieteni ce se mută împreună, după ce unul dintre el face infarct.
  • Duminică, TIFF-ul se încheie oficial cu proiecția Starbucks, începând cu 21:45, la Ursus Open Air. Filmul regizat de  Ken Scott prezintă povestea unui bărbat la vârsta a doua care și-a donat sperma unei clinici de ferilizare, după care descoperă că este tatăl a 533 de copii, dintre care 142 au intentat proces pentru a afla identitatea tatălui lor.
  • Azi și mâine continuă proiecțiile și Q&A-urile în locațiile TIFF. La Cinema Arta, azi de la 15:30, la proiecția documentarului  Memoria de piatră , publicul îi poate întâlni pe directorii de imagine Iosif Demian și Vivi Drăgan Vasile. Deseară de la 20:30, la Cinema Florin Piersic va rula în varianta restaurată a peliculei Taxi Driver.
  • Mâine nu trebuie ratat Joshua Tree 1951: Un portret al lui James Dean care va rula de la ora 17:00, la Cinema Arta. La Casa de Cultură a Studenților, de la ora 16:00, publicul îl poate întâlni pe regizorul Matthew Mishory la proiecția-maraton Dreileben. Tot în categoria proiecțiilor care merită văzute, intră și documentarul Privirea (r. Angelina Maccarone) și pelicula Acesta nu e un film, de Jafar Panahi (Cinema Arta, 12:00). În sălile Odeon Cineplex, publicul poate viziona filmele din competiția TIFF, 12 la număr.

Petreceți ultimul weekend TIFF în fața marilor ecrane!

Scrie un Comentariu

Despre Autor

Voluntari