TIFF 2017

Toate motivele să mergi la Bonțida: Weekend la Castel

În fiecare an, primul weekend la TIFF te scoate din oraș și te îndrumă către Bonțida pentru două zile pline de activități pentru toate vârstele, de la cei mai mici, la cei mai mari amatori de film, în cadrul Weekend la Castel. Mâine (3 iunie) și poimâine între 12 și 17 la Banffy, te așteaptă câteva zeci de activități! Partenerii noștri au pregătit ateliere culinare, creative, de teatru și hand made unde copiii (și nu numai) se vor distra în timp ce își dezvoltă creativitatea și îndemânarea.

Cei ce țin mereu ritmul vor fi Rock Staruri pentru o zi, la tobe ori chitară, sau chiar la voce. Cântatul nu se oprește aici, iar provocările vin prin improvizație si creativitate, chiar și de la cele mai surprinzătoare instrumente, o frunza fiind uimitor de melodică în mâinile unui artist. Nucu Pandrea are în plan lecții de jazz și romanțe la felurite frunze.

Dacă atunci când eram mici ne gândeam mereu să devenim doctori sau pompieri, în acest weekend castelul e gazdă pentru lecții de prim ajutor și oportunități de a intra în lumea pompierilor. Prilej de distracție și muncă în echipă. În cazul călătoriilor pe munte, atelierele în care se învață cum se montează ușor echipamente montane, orientarea cu ajutorul unei hărți și a unei busole, dar și cele mai importante reguli ale pădurilor sunt un real ajutor. 

Și dacă tot e vorba de explorare, poveștile pot fi o provocare continuă a imaginației. Pornind într-o călătorie cu Pasărea Albastră, castelul devine un ținut de basm în care animalele și obiectele neînsuflețite prind viață. Cei mici se pot transforma în personajele lor preferate, precum Harry Potter sau eroii din Star Wars, toate acestea într-un atelier în care mișcarea se îmbină cu creativitatea. Dacă în schimb ești fanul lui Fin și Jake din “Să înceapă aventura”, ei te așteaptă să pictezi și să faci baloane în cadrul atelierului organizat de UPC. Surprizele nu se opresc aici; păpușile se transformă în personaje care vorbesc în cadrul Teatrului de Păpuși Habarnam, iar la Castelul cu povești muzicale sunt pregătite activități pe muzica lui Enescu.

Dacă exploratul e rezolvat, trecem la îndemanare. Indiferent dacă este vorba de căni Caolin care așteaptă să fie pictate sau de ateliere dedicate creațiilor din lemn, piele și lut, noi vă așteptăm să faceți opincuțe, căsuțe tradiționale și figurine din lut.

Distracție va fi și cu cei de la McDonald’s, Persil și Aegon, cei care vă aduc baloane, piscină cu bile, hamace, concursuri și leagăne. Nu ocolim nici Firfon, acolo unde conversațiile cu prietenii se poartă prin conserve și ață, varianta din copilărie a telefoanelor.

Nu uitam nici de cei mai pofticioși. Fie că este vorba de limonada racoritoare by Banca Transilvania, de batonul “Doi Frați” pe care ne este greu să-l împărțim chiar și cu cei dragi ori de înghețata de la Betty Ice, castelul vă așteaptă. În plus, nu lipsesc nici atelierele de gătit, iar EduKitchen aduce în față un proiect culinar special adresat celor care vor să prepare delicii de toate felurile.

Ne așteaptă un weekend plin la Castel și nimic nu-i mai relaxant după o zi plină de distracție și ateliere creative decât o seară de filme și muzică. Sub asediul fiarelor mâine seară de la 21:45 și Metropolis acompaniat de orchestra Filarmonicii de Stat Transilvania poimâine de la aceeași oră. 

Scrie un Comentariu

Despre Autor

Teodora Siboiu