TIFF 2017

TIFF culinar, o experiență pentru gurmanzii cinefili

Iubești și filmul, și mâncarea? La TIFF am găsit combinația perfectă și crede-ne pe cuvânt că nu vrei să ratezi secțiunea Film Food. Trei dintre cele mai recente producții cinematografice axate pe arta gastronomiei, însoțite de trei experiențe culinare oferite de cei mai populari chefi din România (Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu și Sorin Bontea) sunt propunerea noastră pentru gurmando-cinefilul din tine!

Pe 5 iunie vezi Soul - Ingredientul sufletului (r. Angel Parra, Jose Antonio Blanco), în care chef Eneko Atxa şi maestrul sushi-ului, Jiro Ono, fac o paralelă fascinantă între gastronomia spaniolă şi cea japoneză. Pregătește-te pentru o călătorie du-te-vino între două culturi extrem de diferite, dar cărora mâncarea le poate găsi legături nebănuite. După film, chef Sorin Bontea te așteaptă la cină, pentru a-ți încheia ziua într-o manieră delicioasă.

Savoarea Turciei (r. Luis Gonzalez) este următorul film ce rulează în secțiunea Film Food pe 6 iunie și îți prezintă experiența faimoșilor chefi Roca, porniți pe urmele secretelor bucătăriei turcești. Ziua se încheie cu o cină gătită de Cătălin Scărlătescu și, cel mai probabil, cu o nouă descoperire culinară.

Ultima zi de răsfăț culinar, 7 iunie, începe cu proiecția filmului Totul despre grătarul argentinian (r. Mariano Cohn, Gaston Duprat), ce te va purta prin universul complex al grătarului în Argentina, loc pentru care un simplu preparat este deopotrivă mâncare și ritual. Pentru cină, chef Florin Dumitrescu promite încă un festin culinar. În urma lui, vei rămâne -metaforic vorbin, de data asta- cu un gust dulce-amărui căci cele trei zile de odisee într-o altfel de artă tocmai se vor fi încheiat.  

Așadar, pofticios, gurmand și cinefil așa cum te știm, nu rata șansa unei experiențe ce le îmbină pe toate la TIFF!

Scrie un Comentariu

Despre Autor

TIFF