TIFF 2017

Știi ce nu trebuie să ratezi la #TIFF2017? (ep. II)

Au rămas mai puțin de două săptămâni până dăm startul celei de-a 16-a ediție a TIFF și vrem să te informezi cât mai bine, căci ai o mulțime de activități, filme și concerte de experimentat, vizionat și ascultat. Continuăm seria de recomandări și pentru că prima dragoste nu se uită niciodată, începem documentarea cu câteva dintre secțiunile de film din acest an.

Portretul lui H.R. Giger este secțiunea perfectă pentru tine dacă te pasionează biomecanica, suprarealismul, creaturile întunecate și abordările futuriste. Creatorul lui Alien e prezentat la TIFF printr-un portret neconvențional ce cuprinde filme ce explorează culisele creației lui Giger, dar și două titluri din seria Alien: primul, cel din 1979, dar și cel mai recent, Alien: Convenant (2017). Prezența obligatorie!

Alt.Rom.Com vine cu 10 comedii romantice perfecte pentru un maraton unic de film. Nu te aștepta să vezi filme ce-ar putea rula și pe clasicele canale TV, căci știi deja că la TIFF filmele sunt inedite, efervescente și oferă o experiență cinematografică unică, cu mult umor (în cazul nostru). 

Ca în fiecare an, nu ai voie să ratezi Zilele Filmului Românesc (ZFR) la TIFF. Ai de văzut 27 de titluri din care 5 lungmetraje în premieră mondială, te vei întâlni cu o mulțime de actori, regizori, producători și scenariști români și vei trăi pe viu adevărata experiență a ZFRului. Sfatul nostru este să decizi din timp la ce vrei să mergi, pentru că la Cluj lumea iubește filmul românesc.

În competiția TIFF, după cum știi deja, descoperim regizori care sunt fie debutanți (8 dintre cei din acest an), fie la al doilea film. Cele 12 titluri din acest an joacă, dacă putem spune așa, o rundă cinematografică de adevăr sau provocare. Noi continuăm jocul și te provocăm să le vezi pe toate, altfel vei regreta înainte de gala de închidere când nu vei putea da pronosticuri pentru premiile din acest an. 

Seria noastră de recomandări continuă curând, până atunci așteptăm să ne spui la ce filme ne vedem în cinema. 

Scrie un Comentariu

Despre Autor

TIFF Blog