TIFF 2017

Premiere și filme marca HBO la TIFF

Dacă ești la curent cu toate filmele și serialele difuzate pe HBO atunci cu siguranță nu vei vrea să ratezi ziua de mâine de la TIFF. Vă așteaptă proiecții în premieră, ba chiar și în avanpremieră.

Ca fan al producțiilor marca HBO, primul film pe care vei vrea să-l urmărești este Eu sunt Hercule care va fi difuzat la Sapienția de la ora 14:00. Povestea regizată de Marius Iacob urmărește evoluția celor trei maseuri autodidacți, Relu, Mitică și Gelu. Desfășurându-se în una dintre cele mai vechi stațiuni din Europa, Băile Herculane, acțiunea implică pe lângă un cadru cu clasa de mijloc a societății și o creație modernă a unui Hercule portretizat absurd. Cum se pot îmbina toate aceste elemente? Rămâne să descoperim împreună, intrarea e gratuită.

Ne mutăm apoi de la Băile Herculane la Petrila, orașul minier în care Andrei Dăscălescu și-a găsit inspirația și s-a apucat de filmat. Veți putea să vedeți producția Planeta Petrila la Cercul Militar de la ora 16:00. În fața demolărilor iminente a clădirilor istorice care aparțin uneia din cele mai vechi mine din țară, un fost miner cu valențe artistice devine activist pentru a salva identitatea orașului natal. Folosindu-se de artă și absurd pentru a opri autoritățile locale din a destrăma comunitatea, protagonistul va avea de înfruntat numeroase obstacole pentru a-și putea îndeplini scopul.

Pentru fanii serialului Umbre așteptarea a luat sfârșit. Ei vor putea să urmărească primul episod din sezonul doi al unuia dintre cele mai apreciate producții românești începând cu ora 20:30 la Cinema Florin Piersic, urmând ca în toamnă aceasta să fi difuzat complet. Pentru cei care nu știu, Bogdan Mirică a pus în scenă povestea lui Relu, cel care pentru a scăpa de situațiile complicate cu care se confruntă decide să comploteze cu Toma, capul mafiei constănțene, împotriva lui Căpitanu’. Dacă viața lui nu era îndeajuns de dificilă, el află că fata sa este însărcinată cu fiul Căpitanului, moment în care loialitatea și promisiunile lui vor fi puse sub semnul întrebării.

Ziua se încheie la Institutul Francez, la ora 22:00 cu producția Mitul Slanderman: un caz terifiant regizată de Irene Taylor Brodsky. Tânăra generație este fascinată de “omul negru”, fără față sau identitate. Identitatea mitică a lui se ascunde printre bârfele și paginile sumbre de pe internet unde tinerii impresionabili devin devotați  acestei entități. Terifiantul apare atunci când obsesia pentru Slanderman împinge două fete de 12 ani să-și ademenească prietena în pădure ca să o ucidă cu brutalitate. Își vor duce ele planul la bun sfârșit? Intrarea e liberă.

Dacă nu vreți să ratați Ziua HBO, trebuie să vă grăbiți; mai sunt doar câteva bilete disponibile. See you there!

Scrie un Comentariu

Despre Autor

Teodora Siboiu