TIFF 2017

Pata-Cluj, proiecție cu intrare liberă la Casa TIFF

Când spui Pata Rât îți vine în minte zona marginală a Clujului în care 1500 de persoane trăiesc într-o sărăcie dusă la extrem. Oamenii care ajung acolo sunt cel mai des evacuați din vechile lor case, iar ceea ce este și mai trist este faptul că printre aceștia sunt și foarte mulți copii.

Filmul Pata-Cluj, realizat de regizorul Istvan Szakats urmărește evoluția proiectului Pata-Cluj, un proiect îndrăzneț de intervenție socială asupra unei comunități defavorizate. Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj a luat atitudine în octombrie  2014, iar inițiativa lor, pe lângă faptul că a adus în atenția publică un subiect sensibil, s-a concentrat pe relațiile personale, sociale si instituționale ale acestei comunități.

Pata-Cluj, filmul care poartă numele proiectului va fi difuzat mâine, de la ora 21:30 la Casa TIFF, intrarea fiind liberă. Înaintea documentarului vor rula 3 scurt-metraje despre cazurile din România de discriminare la adresa copiilor, producțiile fiind realizate de Marius Olteanu pentru UNICEF.

Scrie un Comentariu

Despre Autor

Teodora Siboiu