TIFF 2017

Știi ce nu trebuie să ratezi la #TIFF2017? (ep. I)

În cele zece zile de festival, ai misiunea de a vedea cât mai multe filme.

Nu de alta, dar ai de ales din peste 200 și s-ar putea să-ți fie greu. Dar, pe lângă proiecțiile clasice, există an de an experiențe ce musai nu trebuie ratate! De la concerte, evenimente spectaculoase și întâlniri cu oameni din industria de film până la construcții audio-video inedite, toate fac parte din universul pe care TIFF îl conturează an de an. Poate că nu-ți poți lua concediu 10 zile, dar noi te ajutăm să-ți faci agenda pentru cele în care poți să-ți dai check in la festival. Uite câteva ponturi:

  1. InfiniTIFF: cea mai proaspătă secțiune TIFF propune experiența „noului cinema", o combinație între tehnologie și film, între realitate virtuală și cinema interactiv. Nu e ceva cu care ne întâlnim zilnic, nu e ceva ce poți vedea în oricare altă perioadă a anului. Studiază oferta și hai între 3 și 10 iunie la fosta Casă de Modă din Cluj-Napoca.
  2. Baahubali 2: Finalul. Am spus deja că menționăm aici doar evenimente care definesc particularitățile festivalului, deci pe cuvânt că Baahubali e departe de a fi o simplă vizionare de film. Cel mai complex (și scump!) produs cinematografic al Indiei de anul acesta este o saga epică, un mastondont vizual de absolut neratat - mai ales într-o vizionare pe deja bine-cunoscutul ecran din Piața Unirii. În plus, regizorul S.S. Rajamouli, o vedetă la el acasă, călătorește pentru a doua oară în viața lui în afara Indiei și vine - ghici unde? - la Cluj. 
  3. Weekend la Castel: Metropolis. Cine a fost în 2010 la proiecția Metropolis știe la ce să se aștepte, vizual vorbind, de la producția din 1927 semnată de Fritz Lang. E un SF care la începutul secolului aducea în discuție tehnologia și robotica pe care astăzi le vedem la fiecare pas. Anul acesta, va fi o cu totul altă experiență, cu o altă coloană sonoră - a Filarmonicii de Stat Transilvania din Cluj - și un spațiu de vizionare cu totul aparte: Castelul Banffy din Bonțida. Imaginați-vă atmosfera. Verdict: de neratat!

Acum mai trebuie doar să te convingi. A, și nu uita să le arăți și celorlalți experiența ta pe hashtag-ul #tiffmoments.

Ne vedem la TIFF!

Scrie un Comentariu

Despre Autor

TIFF Blog