TIFF 2017

Față în față cu Alain Delon [ live text ]

Pentru cei care încă nu-l cunosc, Alain Delon este o figură cu adevărat emblematică din tinerețea părinților și bunicilor noștri. După proiecția din seara trecută, actorul este chiar acum la conferința de presă.

Întâlnirea a început cu întrebări legate de cariera sa cinematografică, spunând că cele mai mari provocări le-a întâlnit în timpul filmărilor a vreo 10 filme - Ghepardul și Piscina se numără printre ele. 

Vine acum o întrebare surprinzătoare: "- Ce înseamnă iubirea pentru dumneavoastră?" "- E lucrul cel mai important în viață." Întrebat apoi cum trebuie să fie partenerul perfect sau cum a fost pentru el, a răspuns simplu că trebuie doar să râdă. "Nu există ceva anume. Ai un șoc, primești un fulger, se întâmplă ceva. Eu nu m-am îndrăgostit în timp, m-am îndrăgostit pe loc." Încă nu s-a îndrăgostit de o româncă, însă crede că se va întâmpla. Nu știe multe despre Simona Halep, e o pură întâmplare ca în timp ce dânsul va primi un premiu important la TIFF, jucătoarea de tenis are șansa titlului la Roland Garros - dar a văzut-o la televizor și îi dorește să câștige.

Continuarea, mai jos 👇

Î: Nu ați reunit toate trăirile dumneavoastră într-o carte. De ce?
R: Mi-a propus multă lume asta, și o să fac asta, dar voi scrie pentru copiii mei, să mă cunoască ei. Copiii mei s-au născut la 50 de ani, cu excepția unuia, dar nu stiu exact cine e tatăl lor și de ce e faimos Alain Delon. Voi scrie pentru ei.

Î: Ce sfaturi i-ați da unui începător într-ale actoriei, care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le învețe cineva?
R:Cel mai important sfat pe care l-am primit chiar în prima zi de filmări de la regizorul meu, iar din asta veți întelege și de ce sunt actor și nu comedian a fost acesta: Ascultă-mă. Fii ceea ce ești. Privește ceea ce ești. Spune cum spui tu. Nu juca, fii tu însuți. Trăiește.

Am mai aflat că înainte de înainte de a fi actor, Alain Delon a fost militar. Așadar, i-au plăcut armele dintotdeauna și le-a colecționat. Întrebat cât de greu s-a despărțit de ele, a spus că le-a păstrat pe unele, căci nu se pot vinde legal. În plus, are colecții mult mai frumoase de pictură și fotografie.

Î: Cariera dumneavoastră numără doar 4 filme în care ați fost regizor, scenarist, producător și actor. De ce nu ați renunțat?
R: Nu am renunțat, pur și simplu am vrut să fac lucrurile bine. Nu poți să faci toate astea mereu și să le faci bine. În puține filme am fost în situații multiple, dar asta pentru că am vrut să cunosc toate fațetele cinematografiei.

Î: Ați spus mereu că iubiți femeile și că sunt cele mai importante. Ați învățat germana pentru Romy Schneider?
R: Nu, dar a învățat ea franceza (râde). Am jucat chiar și spectacole în franceză împreună.

Î: Ce voiați să deveniți când erați mic?
R: Mă uitam în fața casei la polițiști și îmi doream să port pelerină. Aș fi făcut orice, nu actorie.

La final, la o întrebare referitoare la actrița Elvira Popescu, Alain Delon spune că a fost foarte importantă pentru începutul carierei sale. În 1960 - 57 de ani au trecut de atunci - a jucat cu ea o piesă. Este una dintre femeile pe care le apreciază cel mai mult în industrie.

Alain Delon întreabă dacă este cineva Alin în sală și îl roagă să se prezinte. De ce? Pentru că, aflăm și noi acum, mama sa îl striga când era mic așa ca să-i amintească de Alain... Delon. 

Conferința se încheie cu, bineînțeles, o sesiune de autografe. Old school.

Scrie un Comentariu

Despre Autor

Alexandra Hurducas