TIFF 2017

Cinematografie pentru cei mici: EducaTIFF

Puțini sunt cei care, copii fiind, știu că pot ajunge să facă lucruri pe care le văd la cinematograf sau care au legătură cu lumea filmului. Că există scenariști, regizori, sunetiști, asistenți de platou ș.a. află, de obicei, când cresc puțin mai mari - nu-i păcat să spună toți că vor să fie astronauți, doctori, cântăreți?!

EducaTIFF, secțiunea de educație cinematografică a festivalului, este singurul proiect de acest gen din țară. Proiecții speciale și în premieră pentru România, ateliere de animație și lecții de cinema - toate se desfășoară sub umbrela programului destinat copiilor și adolescenților care au înclinație spre ceea ce înseamnă film. E o șansă unică prin care elevii își pot descoperi și dezvolta valențele cinematografice, pasiunile pentru ecran și pentru ceea ce se întâmplă dincolo de el. 

Evenimentele încep în 1 Iunie, de Ziua Copilului (cum altfel!) și continuă până în ultima zi de TIFF.

Cei mici vor face cunoștință cu filmele de animație create în anii 1930-1950 de Lotte Reiniger, la cine-concertul „Lotte, mon amour”. Christine Ott va veni cu un acompaniament live acustic la „ondes martenot” - unul dintre primele instrumente muzicale electronice din lume, inventat în 1928.

Dezbaterile moderate de Raluca Bugnar și Daniel Iftene, trainerii noștri EducaTIFF, și atelierele de desen ilustrativ sau animație sunt doar câteva dintre lucrurile practice pe care elevii le vor învăța în fiecare zi.

Motto-ul TIFF și în acest caz este: rezervă din timp locurile.

P.S. Sinceri să fim, dacă ne-am fi născut ceva mai târziu, am fi ocupat noi toate locurile disponibile. 

Scrie un Comentariu

Despre Autor

TIFF Blog