TIFF 2017

Alain Delon, invitat special la TIFF

Mâine-i ziua cea mare…

Cluj. TIFF 2017. Premiul pentru întreaga carieră îi este acordat actorului francez de talie mondială Alain Delon.

9.06.2017. În Piața Unirii Open Air, de la ora 21:45 se difuzează Afacerea Pigot, film în care Alain Delon are triplă implicare: regizor, scenarist și actor. În piață, printre miile de spectatori se află și starul francez. Urcă pe scenă să-și cunoască publicul din România. Se distrează de minune când realizează că numele lui, în România, este atribuit unei piese de vestimentație - un cojoc.

Filmul Afacerea Pigot/Pour la peau d’un flic (1981) este un thriller regizat de Delon în care personajul principal, un fost polițist care activează drept detectiv particular în Paris se implică în cazul Marthei Pigot, fata oarbă dispărută subit, iar odată cu asta verticalitatea lui este testată. Inspectorul de poliție Coccioli face presiuni asupra sa să renunțe la caz și detectivul se va afla curând în fața unei alegeri grele: adevărul sau propria viață.

PS: Încă mai ai timp să ne trimiți o fotografie cu propriul alendelon și să câștigi o invitație la proiecția din Piața Unirii Open Air.

PPS: O foarte mică parte din articolul de mai sus este doar o previziune. Alain Delon va fi prezent la proiecție, dar nu știm cum va reacționa când și dacă va afla că iarna haina ce-i poartă numele în folclorul românesc este una din preferatele noastre.

Scrie un Comentariu

Despre Autor

TIFF