TIFF 2011

Sunt Alex și sunt voluntar la TIFF

Când s-a ivit ocazia să mă implic în cel mai mișto festival din Cluj alături de oameni cu experiență la un departament în domeniul facultății mele am acceptat fără ezitare. Și apoi am așteptat și am tot așteptat acel mail care să îmi spună unde să vin, ce să fac și când să încep lucrul. Cu vreo două sau trei zile înainte de începerea festivalului am fost contactat și acum...

Acum sunt pe tură sau "în priză". Sunt Alex și am rara onoare, s-ar putea spune, să fac parte din echipa de voluntari (trei la număr) de la TiffTV, oglinda video a festivalului. De fapt, rolul meu este să îi ajut pe toți cei din biroul departamentului de comunicare TIFF sau @ TIFFtv HQ Cluj, în limbaj de foursquare, așezat în locul fostului restaurant Nostalgia (care acum este mutat pe strada Napoca) și a fostului magazin alimentar de lângă. Și apropo de asta, unul din joburile mele este să le explic bătrânilor care tot vor să intre să-și cumpere ceva că aici nu mai este alimentară.

Nu e mare lucru să fac comisionane, copii xerox sau ordine prin birouri. Zilnic stau și privesc cum se administrează site-ul, cum se fac montaje, ședințe de redacție, cum merg echipele de filmare pe teren etc. De câteva ori am fost și eu la evenimente cu ei și am fost "mâna care ține microfonul". În general tot ce puteți vedea pe tifftv.ro, eu văd cum se face aici. Și, între timp, mai ajut și eu cu ce pot, deși aș vrea mai mult. Aici este și redacția AperiTIFF, o mână de oameni care vin și pleacă, adună informații și scriu articole. Iar apoi, în fiecare dimineață, le studiem munca în forma unui ziar simpatic (spuneți că nu vă plac drogații/alcoolicii ăia de pe pagina 3).

De când a început TIFF, am reușit să mă duc la trei filme și la RoboTIFFare. Ultimul film vizionat a fost „Marfa și banii” aseară, la care i-am văzut și pe câțiva profesori de la facultate (și a trecut Mircea Geoană pe lângă mine!). Sper să mai prind filme și evenimente faine și, ce să mai zic... hai cu bonurile de bere!

2 Comentarii

Scrie un Comentariu

Despre Autor

TIFF Blog