TIFF 2016

Momente emoţionante alături de Carmen Galin la TIFF Lounge

Sâmbătă, 4 iunie, a avut loc întâlnirea publicului cu actriţa Carmen Galin care a primit, în cadrul ediţiei din acest an al TIFF, Premiul de Excelență. Aceasta are  multe amintiri frumoase legate de Cluj, fiind oraşul unde şi-a petrecut prima parte a vieţii, atribuindu-i acestuia calităţi precum eleganţa, bogăţia culturală şi rigoarea.

Este oraşul pe care îl iubesc cel mai tare, deoarece este oraşul care m-a format.

Pe tot parcursul discuţiilor, actriţa a fost sinceră şi vizibil emoţionată atât de căldura publicului, cât şi de interacţiunea cu cei prezenţi. Unul dintre cele mai discutate şi sensibile subiecte abordate a fost motivul retragerii sale din lumea filmului şi a teatrului din anul 1995, despre care Carmen Galin a menţionat că se datorează unor evenimente şi comportamente jignitoare, venite din partea conducerii de atunci a Teatrului Naţional Bucureşti.

carmen galin lounge (3)

În timpul petrecut de la retragerea sa, actriţa nu a mai fost prezentă pe scena publică. Ea a refuzat să apară la televiziuni şi să participe la interviuri. Cei prezenţi şi-au exprimat dorinţa de a o revedea pe Carmen Galin într-un nou rol, insistând asupra contextelor care ar putea-o determina pe acesta să accepte să revină pe scenă sau pe platourile de filmare. Singura menţiune specifică a actriţei legată de acest subiect a fost

Nu am spus (că nu mă întorc) niciodată. Eu am spus că nu mă întorc.

carmen galin lounge (4)

Un alt subiect discutat a fost controversa iscată în jurul filmului Faleze de nisip - a regizorului Dan Piţa şi proiectat anul acesta la TIFF în onoarea prezenţei actriţei Carmen Galin - la lansarea sa din 1983, care s-a concluzionat cu retragerea filmului din cinematografe, datorită lui Nicolae Ceauşescu. Acesta a fost contrariat de imaginea din film a tineretului socialist român, respectiv asocierea cu imaginea unor hoţi, producţia reuşind să beneficieze de o nouă premieră abia în anul 1990.

1 Comentariu

  • Cu această ocazie țin să mulțumesc d lui Regizor sii întregii echipe cu care s a realizat filmul Afacerea Est pentru încrederea acordată pentru participarea în cadrul acestui proect în citeva secvente ,tot odată inima și colaborarea mea este deschisă și pentru alte proecte de viitor ,succes in tot ceea ce va propuneti

Scrie un Comentariu

Despre Autor

Daniela Elena Dragan