TIFF 2016

Ghici de ce și cu ce vine Ioana Flora la TIFF…

Scris de Maco

Ioana Flora a ratat câteva ediții de TIFF, dar important e că a participat la mai multe („Au fost ceva ediții la care am participat, nu le număr. Am fost cu Pescuit sportiv, Marfa si banii, Déjà vu, Un etaj mai jos, Scor alb etc Party-uri au fost multe… ) și vine și anul ăsta. „Vreau văd filme. Şi am şi un scurtmetraj în care joc, la Zilele Filmului Românesc, în competiţie -  cheamă Costin. Vin cu echipa filmului, Radu Potcoavă, Claudiu Mitcu and compania.”

Anii au trecut, TIFF-ul a ajuns la ediția 15 și Ioana... tot tânără, dar cu mai multe premii, mai multe roluri. Iar copiii ei frumoși se fac din ce în ce mai frumoși și mai mari. Ca și TIFF-ul, cumva. „Festivalul a crescut enorm. Cât despre noi, am mai adăugat câţiva anişori în plus.” Ne-a spus și câți, vă zicem și vouă - 41 - și vă trimitem instant să vă verificați la ochi taman la Teatrul Mic unde joacă în INAMICUL POPORULUI, o piesă formidabilă în regia Ioanei Păun. Și încheiem orice discuție despre vârstă sau despre zodia Berbec, aia care-i poartă noroc. Și vă lăsăm cu răspunsurile ei la chestionarul nostru de adolescență, cea a TIFF-ului, desigur.

Unde are loc celebrul Festival anual TIFF din Cluj?
“Once upon a time in Transilvania…”

Ai idee cine este fondatorul TIFF și de ce-a făcut festivalul ăsta?
Tudor Giurgiu! Dacă avem filme româneşti la festivalurile importante, se cerea şi un festival autohton important, nu?

Câteva sugestii sau recomandări pentru organizatorii TIFF – cunoscuți sau necunoscuți
Sunteţi bine aşa cum sunteţi 🙂

Zi-ne 3 oameni pe care i-ai cunoscut la TIFF si cu care chiar ții legatura, dincolo de salut, bună, oare cum îl cheamă pe ăla?

Îmi revăd prietenii şi colegii la TIFF. Nu pot zic ţin legătura cu cineva pe care nu cunoşteam încă până la TIFF. Ne cunoaştem cu toţii, în mare parte.

Ce povești de spus prietenilor și nepoților ai adunat la TIFF?
Cateva party-uri notabile..

Ce ai vrea să știe lumea despre TIFF (și nu crezi că se înțelege din ce-apare prin media)?
raportez la propria experienţă, nu ştiu exact cum sună în media, dar nu cred e departe de ce trăim cu toţii în zilele TIFF-ului. Sunt filme bune de văzut, un cadru şi efervescenţă de care se vorbeşte după aia, TIFF-ul e un „must” din toate punctele de vedere.

Scrie un Comentariu

Despre Autor

Maco