TIFF 2016

Diana Cavallioti: „TIFF e ceva ce trebuie trăit”

Scris de Maco

De azi are „30 de ani fresh împliniţi”. Se bucură de TAUR Power. Și abia așteaptă să ajungă la TIFF, deși... „am Clujul la mine acasă, şi îmi găteşte în fiecare zi mâncarea mea favorită. Ăsta da noroc în dragoste.”
Dar să aflăm, fix de ziua ei (bonus noi), de când s-a împrietenit Diana Cavallioti cu festivalul și cum are de gând să întrețină prietenia asta, care cere sacrificii pe altarul artei...

„Am participat la două ediţii, întotdeauna pe fugă, pentru există întotdeauna undeva un spectacol care avea nevoie de mine şi trebuia fug. Prima oară am ajuns în 2009 cu o proiecţie specială  a filmului Amintiri din Epoca de Aur, mediul metrajul meu fiind regizat de Cristian Mungiu. Mi se pare vorbesc de ceva ce s-a întâmplat acum câteva sute de ani, dar nu. Poate doar am ratat eu multe ediţii TIFF despre care am auzit au rămas de poveste. Vin la TIFF acum pentru Zilele Filmului Românesc. Am un scurtmetraj regizat de Ana Comănescu  - Te mai uiţi şi la om -, treabă serioasă deci. La fel de serios este o las acasă pe Mura, pentru nu a fost şi ea distribuită în nici un film. Încă… Dar sper! Vin cu gândul bun!”

diana cavallioti

Amintire de la TIFF 2009

Diana Cavallioti cam secretoasă în privința schimbărilor din ultimii 5 ani în care a făcut pauză de TIFF, dar nu e ca și cum n-ar ști toată lumea care s-a uitat la PRO TV că a avut mare succes cu serialul „O săptămână nebună”, că prezintă emisiunea „Gala Umorului” la TVR sau că afișele în care-i zâmbește languros lui Ștefan Bănică sunt peste tot prin țară și anunță un spectacol de succes - „Desculț în parc”, că are o grămadă de alte spectacole sau că tocmai a terminat filmările la „Ana, Mon Amour” proiectul lui Călin Netzer.  Slavă Domnului, avem cont pe Facebook dinaintea ei... cu scop monden, nu așa... 🙂 Dar n-a scris nicăieri că e așa de încântată că vine la TIFF iar, și e în vacanță, așa că-și face de pe-acuma bagajele. Fără așteptări și cu un singur sfat!
Și de data asta își propune să rețină numele oamenilor cu care va face cunoștință și va ține legătura, ca să ne poată răspunde la întrebarea asta data viitoare...
„Aştept cu nerăbdare văd ce s-a schimbat la festival, în viaţa mea s-au schimbat prea multe şi îmi sunt de nerecunoscut. NU cred e cazul şi cu TIFF. Oricum, iubiţii mei, va îmbrăcaţi bine când mergeţi la Cluj pentru petrecerile se termină în zorii zilei şi e aşa un friiig şi un vânt şi o ceaţă…. În rest, ce se întâmplă la Cluj, la Cluj rămâne.”

TE MAI UITI SI LA OM - Trailer from Ana-Maria Comanescu on Vimeo.

Vă lăsăm cu răspunsurile la chestionarul nostru clasic de descusut invitați, că zice că suntem niște magicieni. Adică nu noi, dar prin asociere cu Tudor Giurgiu, poate se ia.

Unde are loc celebrul Festival anual TIFF din Cluj?!
La Giurgiu?

Ai idee cine este fondatorul TIFF şi de ce-a făcut festivalul asta?
Înainte răspund la întrebarea asta, vrea răpundă Tudor Giurgiu la întrebarea “De ce eu?” şi atunci o ştim cu toţii răspunsul corect. Nu m-am documentat “de ce” a făcut acest festival, dar pare destul de evident la bază ar fi tot: bucuria celorlalţi. Mie îmi pare acelaşi motiv pentru care face şi filmele pe care le face.

Câteva sugestii sau recomandări pentru organizatorii TIFF – cunoscuţi sau necunoscuţi
Sugestia mea este nu cumva ascultaţi de “sugestii şi reclamaţii”. Do your Magic cuz’ it works

Ce ai vrea ştie lumea despre TIFF (şi nu crezi se înţelege din ce apare prin media)?
Din media sigur nu se poate ghici valul de efervescenţă pe care îl provoacă acest festival. Şi durează şi durează şi se termină cu tristeţea de după o despărţire de cineva drag. E mult prea greu de descris.  TIFF e ceva ce trebuie trăit şi nu trebuie ratat sub nicio formă.

P.S. Să ne amintim ce-a zis anul trecut și prietena ei cea mai bună Andreea Vasile despre TIFF.

1 Comentariu

Scrie un Comentariu

Despre Autor

Maco