TIFF 2016

Cum mai stau lucrurile pe la Oscar. Impresii de la întâlnirea cu Jan Kean și Deborah Kolar

Scris de Misa Giurgiu

Ieri, 3 iunie 2016, în a opta zi de TIFF, am asistat la un workshop în film și promovare de talent alături de Jan Kean și Deborah Kolar.

Workshop cu Deborah Kolar si Jan Kean 2

Am fost plăcut surprinsă de atmosfera relaxată a întregului eveniment. Dintr-o întâmplare fericită, m-am așezat chiar în față, având ocazia de a  asculta cât mai atent toate indicațiile celor două invitate. Pornisem către workshop cu alte speranțe și nici nu mă gândeam că o să am în fața mea două dintre specialistele ce fac parte din privilegiații care votează pentru Premiile Oscar.

Cele două au vorbit invitaților din Industry despre criteriile de selecție a filmelor străine pentru Premiie Oscar și au răspuns curiozităților publicului legate de diferitele reguli ale Academiei. Pentru mine, partea cea mai interesantă au fost sfaturile adresate tinerilor regizori și detaliile despre noile planuri  de diversitate ale Academiei  care vor da șansa mai multor producători străini care își doresc să facă un film în limba lor.

Workshop cu Deborah Kolar si Jan Kean 5

Am plecat de acolo extrem de fericită, mai bogată, și cu speranța că voi putea pune în practică tot ce am învățat la acest workshop în viitoarea mea carieră regizorală.

Scrie un Comentariu

Despre Autor

Misa Giurgiu