TIFF 2016

Concert A Hawk and a Hacksaw, un proiect multi-instrumental cu influențe balcanice

A Hawk and a Hacksaw, duo-ul venit tocmai din Statele Unite pentru festival, vor concerta la Casa TIFF, miercuri 1 iunie, de la ora 22. Spectacolul va fi cea de-a doua reprezentanție a artiștilor în cadrul TIFF, aceștia fiind un element principal al cine-concertului ce va avea loc azi și unde vor acompania  (cu muzică originală), celebrul film din 1964 al regizorului ucrainean Sergei Paradjanov, Umbrele strămoșilor uitați/ Shadows Of Forgotten Ancestors (pentru cine-concert găsiți bilete aici).

Cei doi membri ai trupei sunt acordeonistul Jeremy Barnes și violonista Heather Trost. Muzica celor de la A Hawk and a Hacksaw este încadrată în genul folk, însă, asta nu reflectă în întregime ce au ei de oferit, de fapt, din punct de vedere muzical. Având ca surse de inspirație  muzica est-europeană și balcanică (inclusiv muzica tradițională românească) artiștii americani vor captiva cu siguranță publicul și abia așteptăm să fim acolo!

*Un element interesant legat de activitatea celor de la A Hawk and a Hacksaw este faptul că unul dintre albume, The Way the Wind Blows (2006), a fost înregistrat parțial în satul Zece Prăjini, din județul Iași, împreună cu Fanfara Zece Prăjini.

Ne vedem la concert! Bilete pentru eveniment puteți achiziționa de aici.

Scrie un Comentariu

Despre Autor

Daniela Elena Dragan