TIFF 2016

Azi la TIFF – episodul 5: de văzut și de făcut pe 31 mai

Scris de Flavia Dima

Este ultima zi din luna mai, dar pentru a nu ne întrista de plecarea primăverii, e timpul să ne uităm în programul TIFF, să ridicăm capul sus și să ne punem pe drum! Sigur o să dați peste câțiva tei sau soci pe drumul dintre cinematografe, numai buni de mirosit.

00130132_large

Continuăm astăzi la TIFF Lounge cu un Q&A susținut de către actorul Levente Molnar, devenit unul din cei mai faimoși actori din România datorită rolului lui Abraham din Son of Saul, pelicula care a câștigat Premiul Oscar pentru Cel mai bun Film Străin în 2016. Actorul va vorbi despre cum a fost să joace în filmul regizat de Lazlo Nemes și despre toate evenimentele petrecute în ultima jumătate de an a vieții lui. Haideți să-l cunoașteți!

nona

Ești cinefil, dar și foodie? Mamă-mamă, azi e ziua ta norocoasă. Să vii neaparat de la ora 18:30 la Cerul Militar pentru un eveniment marca TIFF Culinary Cinema pentru proiecția filmului Noma: My Perfect Storm de Pierre Deschamps – un documentar dedicat restaurantului care a câștigat timp de patru ani titlul de Cel mai bun restaurant din lume. Rămâneți pâna la final, ca vă așteaptă numai bunătățuri pe terasa Colin's Pub.

hawk

Nu e zi la TIFF fără cine-concerte! Azi îi avem pe simpaticii A Hawk and a Hacksaw, un duo de folk din Albequerque, USA, care vor acompania filmul Umbrele strămoșilor uitați, un film sovietic regizat de către Sergei Paradjanov. Bazat pe un text clasic al literaturii ucrainiene, drama exprolează îndeaproape obiceiurile Huțulilor, o minoritate etnică din Carpații Ucrainieni. Nu uita de bilete!

Comoara - Vlaha_02-06-2015_Chris Nemes_web_IMG_0494

Și la final de zi ne întoarcem pentru ai doilea an consecutiv Arkhai Sculpture Park din Vlaha, tot pentru premiera unui film românesc! De data aceasta este vorba de Două Lozuri al regizorului Paul Negoescu, un film care își ia premisele de bază din nuvela (aproape) omonimă a lui I.L. Caragiale și le aduce în ziua de astăzi. Citește aici interviul nostru cu Paul, iar biletele le găsești aici.

Scrie un Comentariu

Despre Autor

Flavia Dima