TIFF 2016

Azi la TIFF – episodul 10: de văzut și de făcut pe 5 iunie

Scris de Flavia Dima

Știm. Nici nouă nu ne vine să credem, dar am ajuns la încă un final de TIFF. Deși am fi tentați să luam o gură mare de aer și să procesăm toate lucrurile care ni s-au întâmplat pe parcursul ultimei săptămâni și jumătate, este momentul să mai profităm cât putem din puținele ore care ne-au mai rămas. Aoleu, numai să nu uitați să mergeți sa vot între filme!

Să-ncepem așadar cu esențialele: anume, filmele câștigătoare de ieri-seara, care vor rula astăzi la Cinema Victoria. Începând cu ora 17:30, invităm toți TIFarii laUȘA DESCHISĂ, câștigătorul Premiului Publicului (Bilete: bit.ly/1r5ARV), iar de la ora 20:00 vă chemăm la CÂINI - al regizorului Bogdan Mirică (proiecție film câștigător Trofeul Transilvania  - Bilete: bit.ly/1r5Bv5R), care a dus acasă Trofeul Transilvania pentru Cel mai Bun Film.

Madalina-Ghenea

Ne vedem și la TIFF Lounge, unde Mădălina Ghenea, obiectul pasiunii personajelor lui Michael Caine și Harvey Keitel, un nume în plină ascensiune pe scena actoriei mondiale, va veni să vorbească cu publicul începând cu ora 17:00.

PRESS HANDOUT must credit: Vitaly Mansky/IDFA DOWNLOADED FROM: https://www.idfa.nl/industry/press/press-materials.aspx?startchar=U Documentary Called: Under The Sun About North Korean girl called zin Mi prepare to celebrate The Day Of The Shinning Star (the birthday of the former supreme leader Kim Jong-il Directed by Veteran film maker Vitaly Mansky related to news story: http://www.theguardian.com/world/2015/dec/02/north-korea-under-the-sun-vitaly-mansky-film

Ce să mai recuperăm? Ceva de la Ce se întâmplă, documentarule? sună bine. Dacă n-ați apucat să-l vedeți până acum, trageți o fugă până la Cercul Militar la ora 15:30 ca să prindeți Under the Sun un documentar care a făcut furori la One World România 2016 și câștigător al premiului pentru Cel mai Bun Documentar din Europa Centrală și de Est la Jihlava 2015. Un film-eveniment în care documentaristul Vitaly Masnky ajunge să filmeze ficțiunea creată de către regimul totalitar nord-coreean.

belgica

Și, desigur, oricât de mult ne doare să scriem această propoziție, vă așteptăm la închiderea oficială a festivalului. Începând cu ora 21:45 are loc proiecția filmului Belgica de Felix van Groeningen la Piața Unirii Open Air – câștigător al premiului pentru Cea mai Bună Regie (Cinema Mondial) la Sundance 2016. Filmul spune povestea a doi frați, Frank și Jo, care sunt proprietarii unui xlub de noapte din Ghenț, Belgia. Dar, odată cu succesul clubului viețile personale ale protagoniștilor încep să o ia din ce în ce mai razna…

Haideți, fruntea sus și nu disperați! Ne mai vedem și azi!

Scrie un Comentariu

Despre Autor

Flavia Dima