POVESTI DIN CASA TIFF 2012

Zi de seară până-n gală. LIVE

Dacă n-am vedea pe telefon că e 9 iunie, habar nu am avea pe ce planetă suntem și în ce timpuri. Știm în fiecare an că gala e sâmbătă seara și ne ajunge. Pentru că ne întristează, ne amintește de faptul că nu am apucat să vedem filme, să stăm de vorbă, să ne facem cumpărăturile fashioniste (shoppingul de rochii și cizme de cauciuc suferă), să stăm cu toții la o masă de familie. Dar am văzut Casa TIFF plină, am primit complimente pentru măreția TIFF și am privit cu bucurie sălile pline la majoritatea proiecțiilor.

Ce facem azi? Alergăm ca bezmeticii, facem ultimele pregătiri pentru gală, îngrijim casa, ne facem bagajele sau ne programam acțiunea asta înfiorătoare, profităm cum putem de ultimele clipe petrecute împreună. CLICK CLICK CLICK:)

09.00 - La TIFF TV se montează de z0r. La Casa TIFF barul e pregătit de încă o zi aglomerată

10.00 - Terasa de la Casa TIFF e liniștită. Putem denumi tabloul - peisaj cu TIFFari.  Toți își fac programul pe azi și pe mâine, cu cafeaua în față. Se comentează filmele de ieri și bârfele de pe la petreceri.

10.30 - Toate departamentele aleargă, împachetează, schematizează, planifică, testează. Departamentul Guest și-a făcut niște planșe imense pe care s-au desenat mișcările de trupe. Strategia armată a fotografilor se pune la punct. La fel și cea de la transporturi - Dana și Cătălina sunt pe baricade (trebuie să se pregătească transporturile către cinematografe, teatrul național, restaurante, hoteluri. Colegii de la TIFF TV lucrează la un material simpatic din Casa TIFF pentru gala de diseară. Unii n-au dormit toată noaptea.

11:30 - După parfum, e invitat străin în ușă. Claro. Facem cunoștință cu Luca Ragazzi, care ne cere o colecție AperiTIFF. Îi arătăm pozele de la proiecția de aseară  a filmului său - Italia - îți place ori pleci și îl ajutăm să se instaleze la unul din laptopurile noastre, că se grăbește la un film. E și un pic răcit, dar fericit că a avut documentarul la TIFF și că a avut de fiecare dată sala plină. Și-ar fi dorit să găsească o cronicuță, să-i zică și lui cineva ce nu-i bine în filmul lui, dar lumea pe aici e prea drăguță și politicoasă. Pai da, că la TIFF nu ne mai gândim la criză, drame și șomaj, când avem cafea italiană aproape...

12.00 - Vorbim cu Jay Weissberg despre filme. El se grăbește să ajungă la unul în jumătate de oră, noi ne tot facem planuri pe diseară, înainte sau după gală.

16:46 - Alexandru Ciucu (designer) a adus un tort imens la departamentul de guest. Poftă mare!

17:32 - Biroul de comunicare a luat masa. Acum, înapoi la muncă! Mai sunt câteva ore până la gală, toată lumea aleargă şi se pregăteşte! Casa TIFF este ba goală, ba plină, cert e că nimeni nu stă.

18:28 - Colegul Andrei Palatkas (TIFF TV) are o nouă idee. Suntem curioşi ce mai filmează acum.

19:10 - Ploaia foarte scurtă din Cluj a fost comandată de la Casa TIFF. Nu vă speriaţi, nu am dorit decât să ne răcorim puţin!

Scrie un Comentariu

Despre Autor

TIFF Blog