POVESTI DIN CASA TIFF 2015

“Un etaj mai jos” – premieră națională la TIFF

Scris de Flavia Dima

Ieri seara, Cinema Florin Piersic a găzduit premiera națională a unuia din cele mai așteptate filme românești al acestui an: Un etaj mai jos, cea mai nouă peliculă a regizorului Radu Munteanu (Boogie, Marti după Crăciun) La proiecție au fost prezenți regizorul, alaturi de actorii Teodor Corban, Iulian Postelnicu, cât și membri ai echipei de producție.

În deschiderea evenimentului, Tudor Giurgiu a prezentat secțiunea"Zece pentru film" a festivalului, invitându-i pe scenă pe cei zece actori din acest an: Alexandru Ion, Ana Covalciuc, Erzsébet B. Fülop, Irina Drăgănescu, Ruxandra Maniu, Lucian Teodor Rus, Silvia Helena Schmidt și Csilla Albert (care nu a putut fi prezentă pentru că avea un spectacol).

Un etaj mai jos tratează ceea ce se numește efectul bystander, în care martorul unei crime decide să nu se implice de partea victimei. Filmul îl urmărește pe Sandu Pătrașcu (Corban), martorul indirect al unei crime care se petrece la primul etaj al blocului în care locuiește. În momentul în care Vali (Postelnicu) pe care Pătrașcu de a fi autorul crimei începe să se implice din ce în ce mai mult în propria-i viață, acesta se vede pus în fața unei dileme morale de proporții gigantice.

Mai puteți urmări filmul azi de la 17:30, la Cinema City Iulius Mall.

Scrie un Comentariu

Despre Autor

Flavia Dima