POVESTI DIN CASA TIFF 2015

Timothy Wheeler la TTL

Scris de Iulia Vlad

A luat sfârșit seria de workshop-uri Transylvania Talent Lab și TIFF a părăsit mansarda de pe Napoca 15.
Ultimul eveniment de anul acesta ni l-a adus pe Timothy Wheeler, actor și regizor, cu documentarul său, The Other Shore. Timothy ne-a arătat câteva secvențe din film și a vorbit despre acesta, dar și despre producțiile sale din trecut într-o discuție moderată de Oana Giurgiu.

The Other Shore documentează povestea fascinantă a mătușii lui Wheeler, Diana Nyad, femeia care a înotat neîntrerupt timp de 53 de ore, între Florida și Cuba. Diana Nyad a fost sportivă. Filmul exploatează mai mult decât călătoria de anduranță maximă a femeii – trecutul ei și abuzul din partea tatălui și antrenorului său.

„Ce e impresiOnant la acest film e faptul că deși povestea este bazată pe femeia aceasta puternică, cu o carieră în sport, în media și în comunicare și luând în considerare toate acestea, a acceptat să își arate vulnerabilitatea” spune Oana Giurgiu despre The Other Shore.

Timothy ne-a descris momentele tensionante din film, Diana fiind la un pas de moarte în timpul filmărilor. Filmul a fost lansat înainte ca Diana să realizeze performanța și a făcut-o chiar după. Astfel, Timothy ne povestește că au editat ulterior filmul pentru a include finalul călătoriei epuizante a femeii.

Mulțumiri celor șapte zile de insight-uri în numele cineaștilor care au avut șansa să-și prezinte viziunea, munca și pasiunea în cadrul TTL. Ne vedem la anu'!

Scrie un Comentariu

Despre Autor

Iulia Vlad