POVESTI DIN CASA TIFF 2013 TIFF 2014

TIFF – o poveste cu suflet. ILEANA CECANU

Are treabă cu promovarea filmelor. Și asta îi ocupă tot timpul. Se numește Ileana Cecanu, în viața de zi cu zi are grijă de compania TRANSILVANIA FILM și de 3 ani face parte oficial din echipa TIFF.

Sunt Publicist, PR pentru filme, și mă ocup constant și de compania de distribuție Transilvania Film.  În general, am treabă cu promovarea filmelor. Am terminat ASEul, am lucrat 10 ani la HBO, cu care lucrez în continuare sub altă formă (prima dragoste nu se uită niciodată, iar soarta a vrut să nu mă desprind de prima dragoste).

Relația ei cu TIFFul e una veche și de durată, pentru că i-a dedicat și-i dedică o mare parte din timpul și din ființa ei, iar TIFFul îi e la rându-i fidel. Să tot fie vreo 8 ani de când ne cunoaștem, ne îmbrățișăm și ne încurajăm. Și s-a obișnuit să facă de toate, să țină casa cum s-ar spune, adică să se ocupe de tot ce ține de Industrie.

În general vreau să fac să fie bine, treaba mea principală e Industry Manager, adică am de lucru cu toți profesioniștii români și străini: worldsales, distribuitori, producători, experți - încerc să-i pun pe toți împreună și să avem niște discuții interesante, în urma cărora să plecăm fiecare acasă la noi cu ceva.

Am fost Industry Manager & Sponsors Manager  în ultimii doi ani, dar primul meu job constant a fost pe vremea când reprezentăm HBOul, fiind  „Stresată aia de la HBO”. Job memorabil care m-a consacrat. Pe scurt, în 2010 am fost oficial îmbarcată în echipă, dar relația mea cu TIFFul e mai veche, de pe vremea când așteptam tot anul să vina TIFFul și să facem cea mai tare peetrecereeee: HBO Party, în ziua de joi.

Anul ăsta și-a propus să nu mai fie stresată ca de obicei. Sincer, în ultimii 3 ani am prins-o în stare de maxim stres fix în ziua HBO, dorindu-și enorm ca absolut fiecare secundă să fie perfectă. A muncit mult pentru ca departamentul de care se ocupă să funcționeze impecabil și oamenii să fie fericiți, și împreună cu Irina Catanchin, Ofelia Năstase si Magda Lisca  - responsabile de HBO Day, să transforme HBO PARTY într-un eveniment de neuitat pentru toți cei prezenți. A reușit, ca în fiecare an, să facă de toate.

Cum?

 TIFF m-a făcut în primul rând să îmi doresc să lucrez cu oameni care transformă lucrurile, fac un fel de magie, în spate fiind foarte multă muncă. Cred că toate viețile personale se îmbunătățesc la TIFF, în diverse forme și sub diverse aspecte, concluzia e aceeași: nu știm ce ne așteaptă, dar plecăm mereu mai bogați de la TIFF.

Probabil cele mai reușite momente sunt cele în care îi vezi pe oameni fericiți și ești conștient că ai contribuit la asta. Ai avut rolul tău. Ați mișcat munții împreună. Cred că cel mai fericit moment, în fiecare an, e prima zi, prima oră în care ajung la Cluj, la TIFF și mă văd peste tot cu oameni dragi, oameni cu care lucrez, sau doar îi cunosc. Mi se pare că m-am întors acasă.

A cunoaște, A alerga, A dormi îmbrăcatŠ   

Munca la TIFF e o nebunie continuă.

Tocmai despre asta asta e vorba la TIFF, e dificil și neprevăzut, cムdacă n-ar fi, ar fi simplu și previzibil, și ce farmec ar mai avea? 

La TIFF prind viață momente memorabile, de povestit prietenilor, nepoților și strănepoților.

Ce n-am ratat niciodatムeste o searムla povești cu prietenaƒ mea, Raluca și o porție genială de spanac într-un loc secret.

Unul din cele mai dulci momente care implică maxima împlinire a dorinței de-a vedea un film, coincide cu cel meționat de Oana Răsuceanu și Cristian Hordilă în câteva rânduri - Proiecția Om Shanti Om în aer liber. Genială.

Ce nu știe lumea și află acum e că într-un an s-a strecurat să vadă Heima. Împreună cu Anca Grădinariu la terasă, plouă, vin roșu, terasă plină, Sigur Ros. Nu nemaipomenit, ci divin!

În atâția ani de TIFF, 5 lucruri din toate cele învățate rămân literă de lege:

  • Să înțeleg că se poate doar împreună
  • Să fiu în mai multe locuri deodată
  • Să mă bazez pe ceilalți
  • Să zâmbesc mai des
  • Să nu uit să mă bucur.

Pentru ILEANA CECANU, TIFF înseamnă o poveste cu suflet, un eveniment uriaș, un motor nebunesc, o provocare continuă, adrenalină, emoție.
Când era mică a vrut să fiu poetă. Acum, la 34 de ani, vrea să fie fix ce e, vrea să facă în continuare să fie bine și să vadă oamenii fericiți.Tocmai de aceea, vă invită la dans:

Scrie un Comentariu

Despre Autor

Maco