POVESTI DIN CASA TIFF 2012

TIFF mult ne-a binedispus/ Și în cifre am tradus

TIFF 2012 a fost „really mishto”, vorba actriței Geraldine Chaplin, invitata noastră specială.

Cea de-a 11 ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania contabilizează 241 de filme din 46 de țări, 400 de proiecții, peste 67.000 de spectatori, adică mai mulți decât anul trecut - cam cu vreo 10%.

Am avut peste 1300 de purtători de badge-uri - invitați români și străini (regizori, actori, producători și distribuitori, directori de festivaluri, jurnaliști acreditați (români și străini).

Ne-au ajutat aproape 500 de voluntari (la polii opuși ai vârstei aflându-se Patricia Blaj, una din voluntarele blogului nostru - care are 16 ani, și Greg Smith, un american din San Francisco, în vârstă de 63 de ani, voluntar la TIFF Art).

 

Site-ul s-a mișcat bine, atrăgând în perioada 30 mai - 11 iunie peste 90.000 de vizite, iar blogul nostru tânăr, aflat la prima sa ediție într-o formulă - experiment: o mini-redacție internetică la care au contribuit voluntari începători în ale online-ului (Laura Bucur, Patricia Blaj, Simina Pitur, Oana Ilea, Teodora Neagu, Luminița Ionaș), și celor 3 voluntari care ne-au ajutat pe ultima sută de metri - Olimpiu Vințeler (Logistică), Alex Ursuți și Dan Toderici (din partea Voodafone) - a adunat în aceeași perioadă peste 10.000 de vizite și aproape 26.000 de afișări.

Le mulțumim tuturor pentru dedicație și le dorim un început sănătos și cu succes în blogosferă - dacă se hotărăsc să urmeze „chemarea” asta.
Îi mulțumim enorm prietenului nostru Filip Standavid (un minunat jurnalist și om de radio, și un mare TIFFar, ale cărui cronici pot fi recitite aici), și sperăm să-l avem alături și anul viitor (e singurul dintre noi care a văzut peste 30 de filme și ne-a pus la curent cu povestea fiecăruia).

Le mulțumim tuturor celor care ne-au link-uit, like-uit și share-uit, în special bloggerilor oficiali!

Alte cifre și mai ales declarații ale invitaților noștri de seamă găsiți pe www.tiff.ro.

Până la ediția viitoare, nu uitați de TIFF SIBIU, de TIFF BUCUREȘTI, și mai ales de CASA TIFF, ce vă așteaptă zilnic, pe tot parcursul anului, și care va deveni mai mare, mai frumoasă și mai ales plină de activități interesante, să va țină ocupați până la TIFF 2012!

Scrie un Comentariu

Despre Autor

Maco