POVESTI DIN CASA VOLUNTARI TIFF

TIFF Campus ziua I: Emigrantski Raggamuffin’ și legendele ska

Scris de Andrei Coste

Aseară a debutat TIFF-ul și tot aseară s-a dat drumul unui concept nou și foarte mișto - TIFF Campus. Și ca toată treaba să fie excelentă, publicul nu a fost în număr extrem de mare dar a fost ce tre'be, trupele s-au prezentat perfect și stelele s-au aliniat.

THE TOASTERS

The Toasters și-au început concertul undeva pe la ora 20.00 și au sunat extraordinar de bine. Lumea încă nu era strânsă perfect dar până la Don't Let The Bastards Grind You Down treaba s-a facut frumoasă și-a fost unul din cele mai mișto concerte de ska pe care le-am văzut în ultimii ani. În jur de ora 21:00 și un pic au urcat pe scenă (emigranții) nemți de la Rotfront care m-au făcut să dansez mai ceva ca un titirez beat în mijlocul unei petreceri evreiești de tăiere de moț. Rotfront au sunat absolutamente excelent  și printre melodiile de neuitat inserate-n playlistul lor s-au putut regăsi nume precum SovietoBlaster sau Baby You're a Loser.

ROTFRONT

Cei aproape 300 de TIFF-ari care se perindau pe Piezișă s-au manifestat corespunzător și pe toată durata concertului au dănțuit și-au sărit de zici că îi bătea cineva dacă n-o făceau. A fost cel mai okay public pe care l-am văzut vreodată la un eveniment moca, în aer liber, fiind compus majoritar din cunoscători ale trupelor. Mi-a plăcut maxim concertul, mai ales că eu sunt un fraier după muzică balcanică, ska și restul treburilor conexe. Diseară bagă ROA și Golan și presupun ca ne vedem acolo.

Scrie un Comentariu

Despre Autor

Andrei Coste