POVESTI DIN CASA TIFF 2012

TIFF Art ține evidența/ A rulat „Independența”!

A fost vineri, a fost încă o zi de TIFF. Și nu știu dacă e fiindcă a fost una din ultimele zile de festival, dar publicul de la TIFF Art a stat cuminte pe scaune la proiecția filmului „Independența României, liniștit așa cum nu l-am mai văzut demult. Cel puțin, nu în fața unui film mut...

Înainte de orice altceva, trebuie să felicit alegerea lui DJ Dubase și a lui DJ Leizaboy pentru soundtrack-ul live - filmul e unul greu de acompaniat. fiindcă e plin de cadre lungi și încărcate, dar băieții au făcut treabă bună ținând spectatorii atenți, în priză, fără a transforma proiecția cu concert într-un concert cu proiecție!

În atmosfera caldă a fost loc pentru toată lumea, chiar dacă s-a stat pe iarbă și în picioare. Mie mi s-a oferit un covoraș roșu pufos pe care am stat turcește în timp ce în fața mea se dădeau bătălii cu semiluna.

Cred că românul s-a născut mai degrabă actor decât poet, contrar părerii generale, dar a trebuit să aștepte câteva sute de ani s-o arate... Nu am putut să nu zâmbesc, printre altele, urmărind destinul unei găini rătăcite într-un cadru de luptă, țopăind printre picioarele cailor. N-a sfârșit prea bine. Deh, Arta cere sacrificii.

 Simina Pițur, VOLUNTAR BLOG TIFF

Scrie un Comentariu

Despre Autor

Voluntari