LIVE POVESTI DIN CASA TIFF 2014

Teodora Enache – „cu de toate” la Casa TIFF

georgescu teodora enache 13_P4A9452În  minunata seară a lui iunie cel dintâi, magnifica zi a copilului, acest copil, ca și comportament, monșer, că barba îl dezminte, s-a luat și s-a dus la Casa TIFF la un concert cu minunata Teodora Enache și minunata ei trupă.

Teodora Enache are o voce incredibilă. Range-ul ei vocal e mult peste orice cântăreață de pop, dance, floricele de porumb și alte cvasi-artiste pe care le auzim la radiourile noastre comerciale (dacă mai exista oameni care asculta radio dimineața îi salut cu respect). Nu am stat să număr câte octave atinge, dar nici nu cred că aveți chef să vă plictisesc cu teorie muzicală și alte hipstereli de astea.
Cea mai interesantă chestie la vocea ei mi s-a părut faptul că e una din puținele artiste pe care le-am auzit să facă scat singing (explicația e aici - nu vă gândiți la prostii, stimabililor) Această magnifică doamnă a fost acompaniată și completată pe scenă de un saxofonist care blănea din saxofonul lui mai tare decât Cheech & Chong, un chitarist care-mi amintea de Angus Young , doar ca nu era limitat de un anumit gen și un bateristo-percuționist de excepție care își „maltrata” tobele în cel mai bun sens posibil.

Am trecut printr-o tonă de genuri muzicale, începând cu un smooth jazz care-mi amintea de celebrele compilații Cafe del Mar, zburdând  spre un blues infuzat cu jazz mai negru decât un ceai și ajungând la muzică tribală africană.

Terasa Casei TIFF a fost plină până la refuz și se vedea de la o poștă faptul că oamenii se simțeau bine. Mi-a plăcut și concertul ăsta. De-abia aștept s-aud din nou această magnifică voce.

Acestea fiind spuse, a consemnat Aurel Tămaș, tu râdeai și eu plângeam, tu nu știai și eu sufeream și ne vedem data viitoare.

Scrie un Comentariu

Despre Autor

Andrei Coste