LIVE POVESTI DIN CASA TIFF 2014

Teeth Of The Sea – Experiment și experiențe la TIFF 2014

teeth of the sea georgescu  17_P4A1318Aseară, după ce mi-am rupt picioarele dansând la Russkaja, am ajuns și la Casa de Cultură a Studenților pentru a-mi mai liniști un pic spiritul agitat și-a asculta experimentele live făcute de băieții de la Teeth Of The Sea.

Show-ul numit The Last Man chiar te făcea să simți treaba asta încă de la început. Eu și o sală aproape plină a Casei de Cultură am fost bombardați sonic de acorduri disonante combinate cu minimalism și cu o porție sănătoasă de noise. Nici nu știu în ce gen muzical să-i plasez m[car mental, ne-am plimbat prin chestii care ar putea fi încadrate la kraut rock și-apoi ne-am lovit de niște sunete aproape disco, totul corelat cu industrial. Cred că asta e una din puținele trupe pe care le-am văzut și să se folosească de tehnologia nouă într-un hal atât de bun.

În sală era un întuneric perfect, singurele lumini erau redate de imaginile de pe ecranul de proiecție (care se potriveau la marele țanc cu muzica asta care te ducea pe tărâmuri dubioase ale subconștientului). A fost o experiență pe care mi-e foarte greu s-o explic în cuvinte. Pur și simplu, trebuia să fii acolo ca s-o înțelegi. Sincer, sper să nu am coșmaruri la noapte pentru că trupa asta m-a băgat într-un fel de transă dubioasă. Dacă aș putea descrie cu cuvintele mele muzica pe care-o fac, cred că aș spune că e sunetul perfect al sfârșitului lumii.
Acestea fiind spuse, nu mai consemnează nimeni pentru că îmi pun întrebări foarte serioase despre ce-am auzit, ce-am văzut și cine sunt.

Scrie un Comentariu

Despre Autor

Andrei Coste