POVESTI DIN CASA

RetrospecTIFF’15: „Sunt complet îndrăgostit de acest festival” – Manuel Lupu

S-a terminat primul meu TIFF. Acum e cazul să povestesc despre cum a fost, cum m-am simțit și ce a însemnat pentru mine această experiență. Vă anunț că tot ceea ce urmează să citiți este scris din suflet.

La început, totul îmi părea imens. Gândiți-vă că TIFF a acaparat aproape întregul oraș! Timp de zece zile, Cluj-Napoca a respirat TIFF. Mi-am dat repede seama că oricât de mare ar fi, festivalul rămâne totuși drăguț și prietenos. Îmi este destul de greu să descriu tot ce s-a întâmplat pe parcursul zilelor de festival. O să mă rezum la evenimentele pe care le-am fotografiat dar la care am și reușit să rămân (nu toate).

1

Ziua însorită de sâmbătă petrecută la Castelul Banffy a fost una dintre preferatele mele. Am petrecut timp drăguț cu oameni faini și am făcut câteva sute de poze, reușind astfel să „acopăr” și câteva teme pentru facultate 🙂

2

Concertul trupei byron a fost momentul muzical de care m-am bucurat cel mai tare la TIFF. E una dintre trupele mele rock preferate din țară și mă încântă de fiecare dată când îi prind live.

3

Una dintre cele mai mari surprize pentru mine a fost concertul lui Kimmo Pohjonen. Nu pot să vă descriu în cuvinte ce a făcut omul ăsta cu vocea și cu un acordeon, dar a fost extraordinar.

4

Premiera filmului Sieranevada de Cristi Puiu a fost highlight-ul acestui festival pentru mine. Așteptam nerăbdător să-l văd încă de când s-a anunțat proiecția în cadrul TIFF. Și a fost... magistral.

5

O altă premieră specială a fost cea a filmului „Câini” de Bogdan Mirică. Am reușit să îl văd de pe scările Cinematografului Florin Piersic și a meritat din plin. Vlad Ivanov m-a copleșit.

6

Mulțumesc Flavia, care mi-ai fost exact ca o mămică grijulie ce știa exact când să mă certe și când să mă răsplătească pentru treaba pe care o făceam (sau nu). Cu ajutorul tău am devenit ceva mai serios și mai profesionist. Sper.

Iulia, Nadja, Daniela și Misa mă bucur super mult că v-am cunoscut. A fost o plăcere să merg împreună cu voi la evenimente și să dezbatem apoi cele văzute/auzite (cât ne-a permis timpul). Sper să rămânem prieteni și să ne mai întâlnim cu alte ocazii să mai discutăm una-alta. Iar cu Răzvan mă știam dinainte – sigur ne mai vedem. Suntem colegi la Facultatea de Teatru și Televiziune, dar cu ajutorul TIFF ne-am cunoscut mai bine.

În sfârșit, pot spune cu mâna pe inimă că sunt complet îndrăgostit de acest festival, și că voi reveni și anul viitor să „voluntariez” cu voi.

Shelter - Party Voluntari_06-06-2016_Chris Nemes_web_IMG_0681

Scrie un Comentariu

Despre Autor

Lupu Manuel Andrei