POVESTI DIN CASA TIFF 2016

Olimpia Melinte: „Vin pentru filme, voie bună şi adrenalină!”

Scris de TIFF Blog

Olimpia Melinte vine din 2012 la TIFF cu maximă încântare. De fiecare dată, experiența e diferită, elementul comun fiind doar somnul prelung de după... 

„2012 a fost prima ediţie şi mi-a fost de ajuns ştiu vreau revin! Am dormit mult după fiecare ediţie, pentru zilele şi nopţile TIFF sunt pline de tot. Oraşul, filmele, oamenii, spectacolele, întâlnirile, publicul, toate te fac te simţi Alice în Wonderland pe perioada cât eşti la TIFF, totul freamătă şi n-ai timp realizezi ce ţi se întâmplă, abia după festival apare bucuria amintirilor şi a descoperirilor. ”

Pentru Olimpia, care a fost prezentă la TIFF cu o comedie (SELFIE), o dramă (CANIBAL) și o experiență inedită ca membru al juriului, festivalul e o bucată importantă de viață și extrem de dragă.

„TIFF e acasă şi tot ce-i acasă e mult mai plăcut şi mai aproape de sufletu-mi. Şi... reuşeşte facă o adevărată infuzie de filme bune într-un timp record!. Pentru mine TIFF-ul înseamnă întâlniri memorabile, crâmpeie de aventură, un cross permanent de la un cinematograf la altul şi râsete peste râsete alături de oameni dragi! Le-aş recomandă scepticilor, celor care nu cred în filmul românesc sau în filmul de autor şi celor care merg la cinema doar pentru popcorn şi nachos, să vină aici, pentru că ar avea ocazia să înţeleagă şi indragească sincer, cu adevărat filmele”. 

N-are vreun ritual anume de TIFF, dar sunt câteva elemente care alcătuiesc rețeta unui cocteil de neratat -competiţia, petrecerea HBO, jocul de fotbal între cei din industrie, proiecţiile din aer liber, o seară cu muzică live la Casa TIFF, o gustoșenie marca Via şi o privire către Sophia Loren în toată splendoarea ei - astea sunt câteva din lucrurile pe care vreau le bifez anul asta.”

olimpia melinte 1

Olimpia Melinte a participat recent la panelul #Selfie din cadrul East European Comic Con, unde s-a lansat treilerul filmului #Selfie69 ce va avea curând premiera pe ecrane. Anul acesta o vom mai vedea în „Proiecte de trecut” (regia Andrei Zincă) și „Perfect sănătos” (Anca Damian). Și din 2 iunie la TIFF, unde vine să vadă toate filmele din cadrul ZILELOR FILMULUI ROMÂNESC.

Pentru că TIFF = “Libertate frate, poate facultate şi viaţă de noapte”, -i citez un pic pe cei de la Vama Veche, tot simt în facultate când sunt la Cluj. Vin pentru filme, voie bună şi adrenalină! Ne vedem la TIFF!”

olimpia melinte 2

Scrie un Comentariu

Despre Autor

TIFF Blog