POVESTI DIN CASA

Must see – Fără limită: „În pivniță”

Scris de Maco

Hălci de carne alb-rozalie în diverse stadii de disperare existențială - cam așa își vede austriacul Ulrich Siedl compatrioții. Întorcând-se la documentar, Siedl merge un nivel mai jos în analiza austriacului de rând, la propriu, explorând ce fac oamenii în beciurile lor. Poate mai mult ca-n alte locuri, în Austria beciurile sunt folosite pentru hobby-urile proprietarilor, oricare ar fi acelea.
Ar putea fi colecționarea de obiecte naziste și cenacluri despre superioritatea ariană, ar putea fi camere de tortură și fetișuri WC pentru un cuplu BDSM, ar putea fi casa păpușilor pe care proprietara le scoate din cutii roz pentru a le săruta, ar putea fi o colecție de capete de animale vânate în Africa. Pivnițele austriecilor sunt domeniile de vânătoare ale dorințelor care nu și-ar avea locul la câțiva metri deasupra, pe străzi impecabile și în sufragerii cochete.
Trebuie spus că unele povești au fost nițel modificate de Siedl și nu sunt 100% documentar, dar aromele naturii umane captate de regizor sunt autentice și de la sursă.

Vedeți programul filmului AICI.

Mark Racz -  AperiTIFF

Scrie un Comentariu

Despre Autor

Maco