POVESTI DIN CASA

Montage of Heck & Fiers à Cheval. AMAZING

Scris de Iulia Vlad

În sfârșit! Unul dintre cele mai așteptate evenimente - proiecția docuemntarului Kurt Cobain: Montage of Heck - a fost avut loc la castelul Banffy din Bonțida. DeîndatĂ ce s-a înserat, cei de la Compagnie des Quidams ne-au încântat cu încă un spectacol Fiers à Cheval, mai lung și mai spectaculos decât cel din Piața Unirii. Caii luminoși au dansat lângă castel și s-au plimbat pe pajiște, printre oameni, într-un spectacol pașnic și diafan care a stat in constrast total cu ceea ce a urmat.

IMG_1877

Tentativă de portret.

IMG_1892

Nu cred că am reușit să facem vreo poza în care nu se vede altă persoană care face o poză.

Pe la 22:00 a urmat documentarul despre idolul adolescenței noastre, Kurt. Era clar că trei sferturi din public erau fani Nirvana din fragedă tinerețe, care (asemeni nouă), au avut desktop-uri cu Nirvana, afișe din Bravo lipite de dulap și cât încăpea de mult din discografie pe mp3 player. În timpul proiecției, singurele zgomote erau cele ale dozelor de bere și ale brichetelor, punctate din când în când de câte un suspin.
A fost o experiență profund emoționantă de a vedea acest film alături de atâția alți oameni care împărtășeasu nu doar aceleași experiențe stângace de mai sus, ci și aceleași trăiri, aceleași emoții care țin de cele mai intime și adânci aspecte ale firii... Noi am stat și am plâns din timpul genericului și după, de pe scaun și până la ieșirea din curte (după cum v-am și promis că vom face, de altfel). Cam așa s-a terminat prima zi a weekend-ului la castel. Chiar dacă poate părea trist sau copilăresc, a fost exact ceea ce ne-am dorit să se întâmple.

KurtCobainMontageofHeck-1024x576

:(((((((((((((((((

Mâine vă așteptăm să ne jucăm loa fel ca azi la Cetatea micilor antreprenori, iar spre seară cei de la Zenzile ne vor încânta la cine-concertul de dub reggae care va acompania documentarul Berlin: simfonia unui mare oraș.

Scrie un Comentariu

Despre Autor

Iulia Vlad