POVESTI DIN CASA

Mihai Chirilov – Recomandările zilei de 30 mai 2015

Scris de TIFF Blog

Nu ratați următoarele proiecții:

El mar
Cele trei personaje damnate din capodopera întunecată a lui Agusti Villaronga sunt iremediabil legate de un incident tragic din trecut, iar întâlnirea lor peste timp într-un spital de boli tuberculoase pune sare pe rănile care, de fapt, nu s-au închis niciodată. Un film bulversant și lipsit de speranță, de-un estetism bolnav, despre fascinația Răului care sălășluiește în noi.

The Look of Silence
E unul dintre rarele cazuri în care un documentar - e vorba de devastatorul _The Act of Killing_ al lui Joshua Oppenheimer - are o
continuare. Logică, mai mult decât necesară și deloc atinsă de rezonurile mercantile care justifică apariția sequel-urilor. Deaceastă dată, privirea lui Oppenheimer se mută din tabăra călăilor în cea a victimelor - într-o investigație de-un intimism visceral, nu mai puțin amuțitor.

The Lesson
Noul val bulgăresc a dat din nou lovitura cu această fabulă de-o economie de mijloace stupefiantă - dată fiind greutatea dilemei morale
cu care vine la pachet. Această poveste despre criza economică și impactul ei crud asupra oamenilor obișnuiți frizează, în momentele ei de vârf, intensitatea insuportabilă din _432_ și tensiunea acută din scenele de suspans ale unui film hollywoodian.

Scrie un Comentariu

Despre Autor

TIFF Blog