POVESTI DIN CASA TIFF 2013

TIFF îmbărbătează. CONSTANTIN COVALIU (LUSH)

Dacă TIFF ar fi un meniu, specialitatea barmanului s-ar numi cu siguranță Îți schimbă viaţa.  Ca să știi ce cocktail comanzi. Pe Lush (pre numele lui real Constantin Covaliu) l-a ajutat să aibă un job fain și să folosească de experiența acumulată pentru a organiza la rândul lui alte evenimente interesante (Jazz in the Park, Photo Romania). Nu doar băutura TIFF îl ține pe Lush în echipă în fiecare an. Da, a fost Bar Manager în 2011, Bar Manager – Casa TIFF în 2012 și actualmente e denumit în organigramă Parties & Cocktails Coordinator (chipurile datorită unor întâmplări fericite - Hordilă mi-a propus să vin să lucrez la TIFF după ce l-am îmbătat organizat de câteva ori şi s-a simţit ca la un festival la barul pe care îl conduceam la acea vreme, Funky Bar), dar motivul pentru care s-a băgat în mijlocul nebuniei ăsteia frumoase e dorința lui nestăvilită de a învăța.

E omul care ascultă, tace, bagă la cap, și face, după care vine cu tot felul de idei pe care își tot propune să le aplice, dar nu o face de teamă să nu supere pe cineva.  În fiecare an am câte o idee, dar pe care nu reuşesc să o pun în practică. Sper să pun în aplicare ideea de anul acesta...

Până acum la TIFF a învățat 5 lucruri esențiale:
1. Nu toate lucrurile sunt aşa cum par.
2. Deconturile bine făcute nu o supără pe Amalia (Financial Manager)
3. Excelul e frate cu omul.
4. Se poate şi mai rău.
5. Ploaia e rea uneori.

Cel mai greu moment pentru din istoria participării sale la festival a fost și cel care l-a ajutat cel mai mult -  Deschiderea Casei TIFF a fost cel mai greu  dar şi cel mai fain episod din viaţa mea. Amuzant a fost, când, într-o noapte, după multe ore de nesomn şi stres, aproape că mi-a venit să plâng când  am dat de o situaţie nasoală, dar Oana (Giurgiu) a ţipat la mine şi m-am îmbărbătat.

Când eram mic vroiam să fiu avocat, dar am ajuns să deschid baruri şi să fac evenimente. Îmi cam place ce fac.
Așa se face că la 26 de ani e  Special Events Coordinator la Agenţia Fapte, și nu regretă nicio secundă că a studiat Management la FSEGA Cluj în loc de Drept.
.
Unicul său regret e de natură artistică: Nu am apucat să văd nici un film. Încă.

Să-i ținem pumnii și să batem tobele... începe TIFF 2013!

Despre Autor

Maco