POVESTI DIN CASA TIFF 2016

Love Exposure – de văzut neapărat la Retrospectiva Sion Sono

Scris de Iulia Vlad

Ieri am stat patru ore jumătate în fața ecranului de la Cinema Arta, la Dedesubturile Iubirii, de Sion Sono, cu tot cu pauză de țigară și Q&A. Cred că vorbesc în numele tuturor când spun că a fost solicitant, dar a meritat.
Filmul face parte din trilogia Hate și este povestea de iubire a doi tineri catolici, Yu și Yoko, sub amenințarea unei secte care răpește familii și distruge vieți, condusă de o adolescentă cu tulburări psihice grave, înrădăcinate în abuzurile fizice ale tatălui său. Yu este profesionist în a face poze sub fustele fetelor, iar Yoko îl iubește pe Iisus mai mult decât pe Kurt Cobain, în rest urăște bărbații și îi bate pe stradă. Cred că v-am zis destule.

ROUNDUP3-jumbo

Primul film din Retrospectiva Sion SonoVinovat de Iubire –, dar și Dedesubturile iubirii sunt inspirate din fapte reale. Sion Sono ne-a povestit de unde începe și unde se termină realitatea în filmele lui: „Sunt câteva adevăruri prezente în acest film, este vorba de povestea unui prieten de-al meu și o poveste de a mea, pe care le-am amestecat. Bineînțeles, sunt multe scene în acest film care nu pot fi bazate pe fapte reale”.

Întrebat despre modul în care își construiește personajele, Sion Sono a mai spus că protagonistul e un fel de superstar în Japonia și că el l-a tranformat într-un personaj mai puțin cool. Despre peek-a-panty, regizorul spune că a vrut sa prezinte pozatul lenjeriei fetelor pe sub fustă o drept o activitate mai puțin șocantă sau perversă, precum privitul păsărilor...

vlcsnap-2013-10-27-00h54m10s175
Deși e lung și extrem, aș recomanda filmul ăsta tuturor prietenilor cinefili. În caz că ați ratat ecranizarea, mai puteți să-l vedeți pe 5 iunie, la Cinema Arta. Până atunci, hai să mai bifăm niște filme din Retrospectiva Sion Sono.

 

Scrie un Comentariu

Despre Autor

Iulia Vlad