POVESTI DIN CASA TIFF 2014

La ce te-ajută fizica. ANDREI UNGUREANU

Scris de Maco

SALA LORDINU - VATRA DORNEIO superbă sală de nunți în stil neoitalian (a se citi moldovenesc contemporan) din Vatra Dornei ascunde o grămadă de nostalgii cinefile. Una dintre ele, scrisă în memoria unui actual membru al echipei de video TIFF 2014, poartă numele ANDREI + TATA + SORA.

N-a apucat să înscrie asta pe vreo coajă de var, nici pe vreun afiș, pentru că avea doar 8 ani când a văzut prima dată un film acolo (la fostul cinema Vatra Dornei, actuala sală de evenimente Lordinu). Prin liceu, după ce adunase o vastă colecție de filme de toate genurile și formatele, care de pe unde, s-a trezit că învață, în același timp, mai bine decât se aștepta, la fizică...

Să zicem că lucrurile s-au legat senzorial, fără nicio legătură post-puberă cu aspectul LaraCroftian al influenței feminine de la catedră, și al nostru Andrei a ales să facă film. A fost cursant în prima ediție TTL (Transilvania Talent Lab), a fost prezent cu două filme în competiția zilelor filmului românesc, apoi s-a apucat serios de treabă și s-a rodat în filmări, montaje și alte cele aducătoare de beneficii spirtuale și materiale. TIFFar de formație, a văzut o grămadă de filme la ultimele ediții TIFF (unde s-a amorezat de noul val al filmului norvegian), a mai colaborat la diferite proiecte ale festivalului  și, la un moment dat (acu vreo lună) a acceptat provocarea de-a vedea doar unul: ăla pe care-l face el, zilnic, în echipa TIFF.

Îl întâlniți sâmbătă la Bonțida, unde începe un super weekend la Castel. O să vă zică: SERVUS, cum vă e TIFF-ul? Să-i ziceți adevărul: e ÎMPREUNĂ!

Scrie un Comentariu

Despre Autor

Maco