POVESTI DIN CASA

La ce filme merg băieții de la Baba Dochia

Scris de Iulia Vlad

Baba Dochia este una dintre cele mai apreciate trupe locale, adevărați inovatori ai scenei rock din România din ultima vreme. Sunt cunoscuți pentru mix-ul de electronica și rock live care se cordonează cu visuals-urile concepute de Cristian "No Bijoux" Cânpean.

Am stat de vorbă cu membri trupei - Marius "Biba" Pop (programming, synths, chitară), Leon "Lopi" Lototchi (programming, synths, theremin) și Andrei Voicu (tobe) și Cristian "No Bijoux" Cânpean, despre TIFF-ul de anul acesta: ce așteaptă, ce ne pregătesc și ce filme le plac.

10431686_804579696227315_1447952310339105780_n

Ce așteptări aveți de la #TIFF15?

Ne așteptăm ca festivalul să acapareze, ca în anii precedenți, orașul. Cum e în continuă creștere, ne așteptăm să găsim proiecții in locuri din ce in ce mai neconventionale, să se valorifice spații pe care in viața de zi cu zi le luam de bune. Să fie adusa in față latura avangardistă a Clujului.

Ce ne pregătiți pentru concert?

Pentru că participăm la un festival de film, vom pune accent mai mult pe aspectul vizual al concertului, și anume visuals-urile si show-ul live de lumini personalizat.

Vă inspirați din filme când compuneți muzică?

Da, filmele sunt o sursă de inspirație deloc neglijabilă. Un film bun, care te atinge si îți dăinuie în minte mult timp duă ce l-ai vizionat îți modifică starea de spirit si implicit direcția în momentul compoziției. O imagine statică dintr-un film, așezată strategic în studio, te ajută să menții acea direcție.

Top trei filme preferate, după voi?

1. Les Intouchables 2. Alien 3. Melancholia

Top trei soundtrack-uri?

1. Farval Falkenberg, 2. Into the Wild, 3. Tron Legacy

La ce proiecție vreți neapărat să ajungeți?

Valul Ucigas, Vrăbii, Ascensiunea lui Zlatan, Trădătorul.

 Alte concerte la care ați vrea să participați?

Alexandrina a fost o surpriză tare placută când am vazut-o prima dată live și cum nu s-a nimerit nicicum să o putem revedea, ne bucură că vom avea ocazia asta la #TIFF2016. Concertul Urma este un alt eveniment care ne-a stârnit curiozitatea și cel mai probabil că vom partcipa la el. 

Pe Baba Dochia îi vedeți live la Urania Palace, pe 31 martie la ora 21:00. Bilete aici.

fb-cover_urania_basc_baba-dochia

1 Comentariu

Scrie un Comentariu

Despre Autor

Iulia Vlad