POVESTI DIN CASA TIFF 2013 TIFF 2014

Kon-Tiki închide oficial TIFF 2013

Iată că am ajuns şi în ultima zi de festival...TIFF 2013 la final deja. Parcă nici nu-mi vine a crede, după atâta entuziasm şi efervescenţă cinematografică şi artistică, se va pune praful pe uşile cinema-ului Arta, vor veni iară 30 - 40 de spectatori la Victoria şi va reveni Hollywood-ul la „Piersic”. Nu vom mai avea goană după filme, după Aperitiff-uri şi petreceri faine de încheieri de zile, Cinema Mănăştur va deveni amintire, iar Ursus Open Air se va transforma într-o piaţă plină din nou  doar de... piatră cubică. Zilele acestea parcă nici n-a existat, zâmbetele şi nebunia voluntarilor şi a TIFF Lounge-urilor revitalizând mereu fiecare zi de festival... Ce trist va fi iar făr'de TIFF în oraş..

Noroc că mai avem totuşi o zi! O ultimă zi dar magică şi plină de filme frumoase, de proiecţii ale câştigătoarelor de aseară şi nu numai.

Kon-Tiki, o  producţie norvegiană  marca  Joachim Rønning şi  Espen Sandberg va rula astă seară de la 21.45 în  Ursus Open Air, încheind OFICIAL ediţia a 12-a a unui TIFF mulţumitor şi minunat. Nu este ultima proiecţie a festivalului, mai veţi avea ocazia să vedeţi şi cele câteva filme din noapte la cinema Florin Piersic şi Victoria. Aşa că nu trebuie să disperăm ci doar să ne bucurăm de ultimele scântei tiffăreşti.

Dar să vă spun câte ceva despre Kon-Tiki: într-o periculoasă aventură pe mare, şase bărbaţi sunt testaţi până la limita puterilor în povestea adevărată a călătoriei lui Kon-Tiki. Thor Heyerdahl este un spirit neliniştit. O idee nebunească a sa dă startul unei aventuri imposibile. Împreună cu cinci prieteni de nădejde, Thor începe o călătorie de 4.300 de mile pe oceanul Pacific, pe fragila plută Kon-Tiki. Atacaţi de valuri gigantice, rechini şi toate pericolele întinderii de apă, cei şase bărbaţi se luptă cu natura, în timp ce Kon-Tiki se chinuie să acosteze. După ce a sacrificat totul, inclusiv un mariaj, Thor trebuie să reuşească.

Filmul a participat la festivalurile de film din Toronto 2012, Reykjavik 2012, Palm Springs 2013, Goteborg 2013, Sofia 2013 şi a fost nominalizat la categoria Cel mai bun film străin - Oscar/Academy Awards 2013,  nominalizare la categoria Cel mai bun film străin - Globurile de Aur 2013,  şi a obţinut Premiul Directors to Watch - Palm Springs 2013.

Vă aştept în Ursus Open Air pe diseară la această proiecţie de cinste să închidem astfel oficial TIFF 2013 Cluj şi să ne pregătim  dozele de energie şi pentru  TIFF Sibiu şi Bucureşti.

Vă mulţumim că ne-aţi citit şi că aţi venit la proiecţiile noastre! Bucurie plăcută şi filmică  vă dorim în această ultimă zi de TIFF 2013 şi să ne revedem cu bine la Sibiu, la București sau la anu' tot aici, la Cluj !

Hasta la proximo TIFF!

Christine-Marie Turcu, voluntar TIFF Blog

 

1 Comentariu

  • Kon-Tiki - nu credeam la inceput ca ma va atrage, dar pana la urma mi-a dovedit ca este un film foarte reusit, care a reusit sa ma tina in priza pe tot parcursul derularii actiunii.
    Bravo echipei de productie norvegiene!
    Isi merita intru tot nominalizarile.

Scrie un Comentariu

Despre Autor

Voluntari