POVESTI DIN CASA TIFF 2016

Ioana-Florentina Manciu (10 PENTRU FILM 2016): „Mă aștept la o experiență nouă din care cu siguranță voi avea de învățat.”

Scris de Maco

Selecția în programul 10 PENTRU FILM i-a adus Ioanei-Florentina Manciu o mare bucurie și multe sfaturi binevoitoare de la prirteni - „Mi-au spus să mă distrez și să dau o măslină când mă întorc. 🙂

Ioana-Florentina Manciu are 26 de ani, a jucat la Teatrul Act, Teatrul Bulandra, Teatrul Arca, W.A.S.P, Teatrul Odeon, Galeria 26, Teatrul Mic și joacă la Teatrul Național din Craiova. Și nu poate spune că are un fol favorit, căci toate i-au fost aproape de suflet. „Nu cred că am o experienţă atât de mare în teatru sau film ca să pot vorbi despre cel mai important rol de până acum. Încerc să îmi activez toată energia în momentul în care mă angajez într-un proiect şi din cauza asta fiecare rol este 'cel mai important' în momentul în care lucrez pentru el, chiar dacă proiectul se dovedeşte a fi mai mult sau mai puţin apreciat ulterior. Aşadar, cel mai important rol pentru mine, poate că este chiar rolul de actriţă în contextul actual al artei teatrale şi cinematografice din România. Mi s-a întâmplat să vreau să renunț la rolul acesta și de fiecare dată când am decis să continui, am realizat de fapt, cât de important este pentru mine să mă exprim prin intermediul acestei arte, acum, în momentul dat. Ce va fi peste ani și ce roluri îmi va da viața, nu am decât să descopăr și să mă bucur.”

Muncește pe brânci să-i iasă bine un personaj cu 10 ani mai tânăr decât ea și poate că TIFF 2016 cu energia lui specială o să o inspire...

„Până la vacanța de vară lucrez la rolul unei fete de 16 ani dintr-un spectacol de teatru, regizat de Cristian Juncu pe o adaptare de Bogdan Budeș după textul lui Ivan Turgheniev, la Teatrul Național Marin Sorescu din Craiova și vom avea premiera în septembrie. În acestă vară, plănuiesc să ajung la un workshop de Contact Improvisation, să traduc o carte, să petrec timp cu părinții mei, și să mă bucur de soare și de mare.”

În așteptarea propiectului 10 PENTRU FILM nu-și face planuri, dar e sigură că o să fie o experiență interesantă plină de lecții.

„Nu am nici un fel de așteptare pentru că nu am mai fost niciodată la TIFF și oricât mi-aș imagina că va fi într-un fel sau într-altul, știu că nu va avea de fapt, legătură cu realitatea. Așa că, mă aștept doar la o experiență nouă din care cu siguranță voi avea de învățat.”

***

Ioana-Florentina Manciu și-a început activitatea teatrală la vârsta de 14 ani, în cadrul unui trupe pentru adolescenți. La 18 ani a fost admisă la Facultatea de Teatru din cadrul Universității „Babeș Bolyai” din Cluj, la clasa profesorului Miklos Bacs, și de asemenea la Facultatea de Teatru din cadrul Universității Naționale „I.L.Caragiale” din București, la clasa profesorului Florin Zamfirescu.

Alege Bucureștiul, unde și debutează și începe să active în teatrul independent. Își continuă studiile academice prin masteratul în Arta Actorului din cadrul aceleiași universități, făcând parte din clasa profesorului Gelu Colceag, cel care o îndrumă în prezent și în cercetarea sa doctorală.

A perfomat începând din anul 2011 și până în prezent în diferite spații precum Teatrul Act, Teatrul Bulandra, Teatrul Arca, W.A.S.P, Teatrul Odeon, Galeria 26, Teatrul Mic sau UNATC iar din 2015 este actriță angajată a Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova.

Scrie un Comentariu

Despre Autor

Maco