POVESTI DIN CASA

Întâlnirea cu Sophia Loren la CCS

Scris de Iulia Vlad

Sophia Loren a poposit, ieri, în jurul orei 18:00 la Casa de Cultură a Studenților, cu ocazia ecranizării filmului  Căsătorie în stil italian, în regia lui Vittorio De Sica.

Când am ajuns, covorul roșu era înconjurat de zeci de oameni și presă cât cuprindeai cu ochii. Mulți dintre ei nu mai prinseseră bilete și erau acolo doar ca să o zărească pe Sophia câteva minute. La brațul lui Tudor Giurgiu, actrița a defilat către scena sălii cu o oprire scurtă pentru poze. Am văzut la un moment dat o fată care plângea de emoție și câțiva care voiau autografe. Tot fani înrăiți ai inconfundabilei actrițe, veniți special la Cluj cu un autocar erau un grup de bătrâni ce visau să o vadă pe Sophia.

Sophia Loren 2

Un fan emoționat o așteaptă pe Sohpia cu un trandafir în mână. E Dumitru Fărcaș.

Sophia Loren 3

... și apoi se întâmplă asta.

Când s-a urcat pe scenă, am auzit cele mai puternice aplauze din tot TIFF-ul de anul acesta. Se țipa „ SEI LA PIU GRANDE!" și "Parla italiano!", iar răspunsul Sophiei a fost "Italiano? Anche napolitano!" și toată lumea a râs. "Sper să mă pot întoarce în această țară extraordinară.", a mai spus superba actriță.

Sophia Loren 7

Sophia Loren 4

Filmul proiectat este varianta recondiționată de către Cinemateca din Bologna și  Fundația Technicolor pentru Patrimoniul Cinematografiei, aceeași peliculă prezentată la Cannes acum trei ani, în prezența actriței. Aceasta va primi Premiul pentru întreaga carieră astăzi, în cadrul galei de închidere TIFF, la Teatrul Național.

 

Scrie un Comentariu

Despre Autor

Iulia Vlad